Våra utbildningar

Vill du arbeta professionellt med hund?
Vill du fortbilda dig och utveckla ditt företag inom hund? Oavsett - så kan vi hjälpa dig! 
 
Hundsteg tillhandahåller gedigna yrkesutbildningar som grundar sig på branschbehov, där en del av utbildningen alltid har fokus på ditt företags framtid. Vi ger dig praktiska kunskaper och erfarenheter som gör att du kan leda och hjälpa hundägare med sina hundar i många olika situationer och områden.

Vi erbjuder utbildningar för dig som är i början av din karriär inom hund men också spetskunskap för dig som söker fortbildning, fördjupning, inspiration och vill utveckla ditt hundföretagande!
Du har under våra utbildningar goda möjligheter att skapa dig ett stort nätverk inom branschen och på så sätt få bra förutsättningar för att lyckas med ditt företagande. Din framgång är vårt viktigaste uppdrag!
Utöver  kunskap, erfarenhet, insikt, pedagogik och metodik inom området du valt utbilda dig på så behöver du också en god förstelse för entreprenörsrollen i branschen, detta har vi alltid som ambition att hålla fokus på i alla våra utbildningar.

 

Vi gör dig redo!

Våra utbildningar syftar till att du ska bli framstående inom det område du valt att utbilda dig hos oss. Vi har ingen annan ambition än att våra elever ska bli bäst, förmodligen kaxigt sagt, men om det inte vore vår ambition, varför ska vi då syssla med det vi gör. Det är vi skyldiga dig som kund.

Vi tar vårt ansvar som pedagoger på stort allvar. Vi arbetar med skicklig och inspirerande pedagogik och är mycket medvetna om att konsten att lära ut är lika viktig som kunskapen i sig.

Vi vill inte bara förmedla kunskap, vi vill hjälpa dig omsätta den och omvandla den till en inkomst för dig. Det kostar pengar att gå utbildning, de pengarna tycker vi är viktigt att du snabbt får tillbaka genom intäkter i din egen verksamhet.

Hundsteg är ett företag med mycket hjärta och prioriterar alltid den personliga relationen med alla våra elever. Vi värnar om dem och vill se dem lyckas. Vi vill också finnas där efter avslutat utbildning, om du behöver hjälp, vill berätta hur det går eller bara dela med dig av en ny erfarenhet. 

Oavsett vart du är i din karriär inom hund, så är vi engagerade i dig och att ta dig till nästa steg!

Vi har ett starkt ledord som vi känner sumerar allt vi är och som vi alltid arbetar efter,


Hos oss blir du aldrig en i mängden.


UTBILDNING

Kortare
utbildningar
 


YRKES
UTBILDNING


Ettårs utbildningar 

Draghunds
instruktör

  Online 

En trestegs utbildning som skapar en grundstark hund som också blir stark i stunden. 


Helhjärtat och noggrant får du lära dig om fysträning, näringslära, utrustning, skador och allt som krävs för hunden att bli en sund
draghund!

Läs mer här

Start 1 sept 2022

Hundgyms
instruktör

  Online  

Vi gräver bortom matbelöningar och avledning med lek, vi grottar ned oss i känslor, näring och neonatal påverkan. Vi går till botten med saker och vi fuskar inte, vi tar in alla delar och vi vågar möta verkligheten tillsammans med hundägaren.

Läs mer här

Start
Våren 2023

Hundinstruktör
  Online 

Längtar du efter att bryta ny mark, gå utanför ramarna och ha en kursverksamhet som inte bara bygger på traditionella kursformat. Vill du jobba professionellt med hund? Brinner du för att coacha hundägare till en bättre vardag?

Då är det här helt rätt utbildning för dig.

Att ha hund är olika för så många och vi är helt övertygade om att de finns en stor marknad som inte används idag.

Den vill vi utforska tillsammans med dig.
På den här utbildningen kliver vi både in i de fyrkantiga och lika mycket utanför. Vilket kommer ge dig en stabil grund för kursverksamhet med vingar att lyfta bortom de traditionella!


Läs mer här


Start 10 juni 2022

Motherhood
En holistisk uppfödarutbildning

  Online 

Längtar du efter att bryta ny mark, gå utanför ramarna och ha en kursverksamhet som inte bara bygger på traditionella kursformat. Vill du jobba professionellt med hund? Brinner du för att coacha hundägare till en bättre vardag?

Då är det här helt rätt utbildning för dig!Läs mer här
Start 23 maj 2022

Hundpsykolog

Vi gräver bortom matbelöningar och avledning med lek, vi grottar ned oss i känslor, näring och neonatal påverkan. Vi går till botten med saker och vi fuskar inte, vi tar in alla delar och vi vågar möta verkligheten tillsammans med hundägaren.

 

Lär dig om utredningsteknik, beteendeproblematik,  diagnostisering, orsaksanalyser, traumaberarbetning, relationer, känsloliv, hundens etologi, inlärning men också vad som krävs för ett friskt och hälsosamt hundliv på riktigt.

Vår hundpsykolog utbildning finns i två varianter,
bas och master


Bas utbildningen är helt på distans medan Master innehåller
tre fysiska träffar

Läs mer här


Start 26 sep 2022

Packmanagment
  Sulviken, Åre 

Hundens flockliv och leverne är ett kärt ämne för oss på Hundsteg som vi känner oss väl förankrade i, genom egen praktiskt erfarenhet men även utbildning. Hos oss i Sulviken bor och lever 30 draghundar tillsammans i olika flockar.

I den här utbildningen får du ta del av vår erfarenhet och träffa flertalet hundflockar och lära om deras sociala strukturer.


Läs mer här

Start hösten 2023

Packmanagment
  Online 

ÄNTLIGEN erbjuds Packmanagmentutbildningn online!

Ta med dig utbildningen hem och ta del av förinspelade föreläsningar i lugn och ro på en tidpunkt som passar dig.

Fallbeskrivningar, verktyg, problemlösning och mycket mer finner du i denna spännande online utbildning!

Läs mer här

Start
1 juli 2022

Friskvårds
instruktör

  Online 

En levande distanskurs!
En helhets utbildning med fokus på in likväl som utsidan hos hunden. Att skapa förutsättningar för och bibehålla en frisk hund handlar som så mycket mer än träning och kost. En frisk hund på in och utsida!

.
Läs mer här
.
Start 29 maj 2022

Dogalärare
  Online 

Vårt DOGA utbildningsprogram ger en gedigen grund att växa utifrån och riktar sig både till elever som vill bli lärare och hängivna hundägare som vill fördjupa sitt personliga utövande och sin kunskap om både doga och yoga
-
Läs mer här
.

Start 7 oktober 2022

Första hjälpen & HLR instrutör för hund
  Online 

En utbildning som räddar liv. Detta är kursen för dig som är yrkesverksam inom hund och som önskar erbjuda kurser för dina kunder eller olika verksamheter/föreningar som ger ovärderlig information i hur de utför första hjälpen för hund samt hjärtoch lungräddning på hund.

Under utbildningen lär ni er metoder för vuxenpedagogik, att hantera stressade situationer, instruktörens arbete samt grundutbildning i första hjälpen/HLR hund. Ni får träna på att planera och genomföra grundutbildningar med deltagare och att bedöma deltagares teknik.
Vi erbjuder en gedigen kunskapsbank i hantering av hundens akutsituation utifrån olika händelser.

-
Läs mer här
.
Start  18 oktober 2022

Här kan du anmäla dig till en utbildning
Känner du dig redo för att anmäla dig till en av våra utbildningar så anmäler du dig via vårt  anmälningsformulär.  Där finner du också våra anmälningsregler.

Referenser från tidigare elever
Att anmäla sig till en utbildning är ett stort åtagande, både för din tid, plånbok och framtid.

Vi vill därför ge dig att alla förutsättningar för att ta reda på om vi är rätt för just dig. Här kan du läsa referenser från våra elever, för att bättre skapa dig en bild av vårt företag.