Valputveckling
- Föreläsnings serie på tre delar -
Valputveckling är ett passionerat ämne på Hundsteg och genom 15 år av uppfödning av arbetande polarhundar har vi samlat en ihop hel del erfarenhet och kunskap kring träning, anpassning, förutsättningar och avel.

Nyfikenheten och intresset på detta ämne är stort och efterfrågan likaså så nu har vi äntligen satt samman en efterlängtad föreläsningsserie där vi delar med oss av vår egen erfarenhet tillsammans med forskning och studier. 

Lär dig om den första viktiga tiden, hur man med enkla medel kan påverka valpens förutsättningar att hantera motgångar, stress och utmaningar.  Vi går igenom den finstämda valputvecklingens alla faser, vad dem innebär och vad man kan göra för att skapa optimala förutsättningar för valpens framtid.

Att välja valp är ett omdiskuterat ämnet och vi ger dig verktyg för att veta i vilken ålder urvalet bör ske, viktiga parametrar att ta hänsyn till och hur man identifierar egenskaper man söker. Valptesters varande eller icke varandande, trovärdighet, avläsning och funktion är viktiga saker att ha förståelse för innan man väljer att göra ett valptest, i nästa skede vilket valptest man väljer och slutligen hur man tolkar resultatet.

Transaktionen mellan uppfödare och valpköpare är ett känsligt kapitel och vi fördjupar oss i när och hur den på bästat sätt kan ske. Väl hemkommen till den nya familjen är det många saker att ta hänsyn till och i all välmening görs ofta misstag som enkelt kan undvikas genom kunskap kring hur man ska tänka och vad man ska träna på med den nya familjemedlemmen.

Vi tassar också in på unghundens känsliga utveckling och följer den till vuxen ålder för att få en komplett bild av hur och varför hunden "blir som den blir".Innehåll:
Tre föreläsningar och skritligt material som stöd till föreläsningarna samt träningsråd och övningar
 
Så här funkar det!

Du anmäler dig till föreläsningspaketet lite längre ned på den här sidan och väljer då om du vill swisha betalningen eller få en faktura.

När föreläsningspaketet är betalt kommer du att få ett mail med personlig inloggnigsinformation till vår utbildningsplattform där du hittar föreläsningarna. Du väljer helt själv när du vill titta på föreläsningarna då de är förinspelade och du har tillgång till dem under två veckors tid och kan då se dem hur många gånger du vill.
Innehåll i korthet:

Prenatal och neonatalutveckling
Preefear och rädsleutveckling
Valpens tränings och utveckling
Personligheter och egenskaper
Träning av unga valpar
Bio sensor program & Vigor
Transformation från valp till unghund

 
Föreläsare

 Sandra Tellström
 Hundpsykolog & Uppfödare
 

Anmälan

Pris
 1800kr
Vill du så, kan du dela upp betalningen på två!
 
  • Väljer du att betala in paketavgiften via Swish så gör du det direkt.
    Swishnummer: 123 495 53 73
    (märk med ditt namn + kursens namn)
  • Exempelvis: genom rekomendation, google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.