Hundar i flock
- Lär dig mer om hundens sociala liv och få en ökad förståelse för din hunds beteende i flock, med kompisar och i hundmöten på promenaden -
Hundens flockliv och leverne är ett kärt ämne för oss på Hundsteg som vi känner oss väl förankrade i!

Genom praktiskt erfarenhet i vår egen kennelverksamhet som innefattar över 30 talet arbetande hundar och konsultverksamhet samt problemlösning i utomstående flockar har vi samlat på oss en bred och djup kunskap i ämnet!

Detta har vi samlat i flertalet föreläsningspaket med olika ämnesinrikningar som du kan ta del av för att få en ökad förståelse för hundens sociala liv!  Här kan du välja och vraka mellan mängder av föreläsningar!
Föreläsningspaket
Du kan göra paketen fristående och utan inbördes ordning.
Avser du att göra samtliga paket rekommenderar vi dock att du gör dem i den ordning dem står listade nedan.

Hundrelationer
Hur bygger man sunda relationer och vilka förutsättningar krävs? Hur påverkar ålder, kön, erfarenhet, ras, familjeband och kastrering relationer?

Pris: 600kr      Ingår: Två föreläsningarFlockliv och strukturer
Hur ser egentligen hundens naturliga flockliv ut? Vad har skett i domesticeringen och vad är hundens inre bild av en flock? Intressanta frågeställningar och forskningsresultat ger en ny bild av hundens flockliv och ger dig nya insikter och verktyg!

Föreläsningarna ämnar att hjälpa dig förstå din hunds sociala beteende bättre och skapa förutsättningar för den att utveckla sunda relationer med andra hundar.


Pris: 600kr      Ingår: Två föreläsningar


Unghunden i flock
Livet i flock kan bli en stor utmaning där du som hundägare har en avgörande roll i utvecklingen. I detta spännande föreläsningspaket får du nya insikter i ämnet tillsammans med värdefulla strategier baserat på olika personlighetstyper och dess viktiga behov.

Föreläsningarna utbildar dig inom personlighetstyper, tonårsrevolter, stresshantering hos unghund, hundens sökande efter sin plats i både livet och flocken med mycket mera.


Unghundens perspektiv, personligheter och stress är grunden i detta föreläsningspaket i sex delar innehållande fallbeskrivningar och handfasta tips och råd.

Pris: 2000kr      Ingår: Sex föreläsningarFlockliv, förutsättningar, problem, lösningar
Omfattande föreläsningspaket i fyra delar
Vi går igenom vilka förutsättningar som krävs för en väl fungerande flock, felsöknings metoder för när det går fel samt metoder & övningar för att att arbeta förebyggande men också för att lösa problem.

Förutsättningar, felsökning, metoder & övningar.
Ansvarsfrågor, tryggt revir, rollfördelning, ledarskap, katalysatorer, problemskapande beteende, undertryckta beteenden, låg-affektivt bemötande, cooping strategier, installera bromspedaler.

Arbetsgång för rehablitering av relationsproblematik. Strategier. Flertalet olika tillvägagångsätt och övningar för problemlösning.


Vi rekommenderar att du först tar del av föreläsningspaketet "Flockliv och strukturer" innan du gör denna del

Pris: 2800kr      Ingår: Fyra föreläsningar


Familjeliv
I detta något spretiga paket börjar vi med mammans viktiga inflytande på valpen och dess beteende och coopingstrategier i framtiden. Hur den första tiden hos uppfödaren påverkar hundens förmåga att framgångsrikt hantera stress och resurser i flock.

Vi använder vi många infallsvinklar för att kika på allt från relationer inom familjeflocken, tikens uppfostrings strategier, hur man introducerar valpen i flocken, hur man väljer valp och identifierar personlighets typer i tidig ålder.


Pris: 1800kr      Ingår: Fyra föreläsningar

---------------------


Vill du ta del av samtliga föreläsningar i ett förmånligt paket rekomenderar vi att du istället går vår flockhanteringsutbilldning, läs mer här!
Så här funkar det!
Du anmäler dig till föreläsningspaketet lite längre ned på den här sidan och väljer då om du vill swisha betalningen eller få en faktura.

När föreläsningspaketet är betalt kommer du att få ett mail med personlig inloggnigsinformation till vår utbildningsplattform där du hittar föreläsningarna. Du väljer helt själv när du vill titta på föreläsningarna då de är förinspelade och du har tillgång till dem under två veckors tid och kan då se dem hur många gånger du vill.
Smakprov från föreläsning i paketet "Relationer"
Smakprov från föreläsning i paketet "Flockstrukturer"
Smakprov från föreläsning i paketet "Unghunden"
Smakprov från föreläsning i paketet "Familjeliv"
Föreläsare

 Sandra Tellström
 Hundpsykolog & kennelägare
 

Anmälan

  • Väljer du att betala in paketavgiften via Swish så gör du det direkt.
    Swishnummer: 123 495 53 73
    (märk med ditt namn + kursens namn)
  • Exempelvis: genom rekomendation, google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.