Referenser
Att anmäla sig till en utbildning är ett stort åtagande, både för din tid, plånbok och framtid.
Vi vill därför ge dig att alla förutsättningar för att ta reda på om vi är rätt för just dig.
 
Här kan du därför läsa om några elevers erfarenheter och upplevelser med oss, och även vad de gjort efter avslutad utbildning. Vi hoppas det ska hjälpa dig i besultet om vi är rätt utbildningsanordare för dig.
MAJA EKER

Jag har företaget Hunderverket och när jag letade utbildning för att bli problemhundskonsult/hundpsykolog hade jag en hel del krav som kändes extra viktiga. Hundsteg uppfyllde alla dessa och lite till.  De gav mig en gedigen utbildning med duktiga och kunniga lärare, en kursplan som var ambitiös och välplanerad, rätt filosofi och "hundtänk" bakom med mycket känsla för hunden, och framförallt personligt med tid för alla elever och stort engagemang för alla.

Det känns så bra att vi fortfarande (många år efter avslutad utbildning) har så bra support och kontakt.
Jag känner att ni har stort intresse av att det går bra för oss och det är guld! Efter utbildningens slut kände jag verkligen att jag fått rätt verktyg för att kunna börja arbeta. Jag har stor användning för mina kunskaper (även om man aldrig blir fullärd!) i arbetet som instruktör och problemhundskonsult och känner stor tacksamhet för att jag hittade en så bra utbildning!
 
Andra saker som jag värdesatte stort var att vi alltid hade så bra support mellan kurstillfällena och att vi dessutom alltid hade så roligt tillsammans. Lagom stor grupp gjorde att man trivdes och att alla kunde synas och höras. Kurstillfällena var alltid mycket välplanerade och det gjorde att jag kände att jag fick valuta för pengarna.
 
Maja Eker / HUNDERVERKET
SARA CARLBERG
Jag heter Sara Karlberg och driver Svenska Terapihundskolan. Jag valde att utbilda mig hos Hundsteg då de håller humana priser för sina kurser till en god kvalitet. Jag har följt Sandra Tellström och Hundsteg ett bra tag nu och vet att Hundsteg är ett företag som ständigt utvecklas och står aldrig stilla och trampar på samma ställe.
 
Utbildningarna finslipas varje år och nya koncept startas upp allteftersom marknaden kräver det. Hundsteg är ett företag att räkna med. Jag jobbar idag som instruktör och driver Svenska Terapihundskolan. Vi utbildar sociala tjänstehundar i form av terapihundar, vårdhundar, besökshundar, fadderhundar och läshundar. 
 
Sara Carlberg / Svenska terapihundskolan

CAROLINA PETTERSSON


Hos Hundsteg har man fokus på hundens etologi samt raskunskap vilket är grunden till att förstå varför ett problem uppstått eller hur man bäst lär in en färdighet hos en viss hund. I klassrummet är det alltid högt i tak i diskussionerna och det ges tid och utrymme att diskutera. Efter avslutad utbildning finns närheten kvar till lärarna och jag har alltid känt mig välkommen med mina frågor och funderingar!
 
Jag driver Valsäter gård och är "grundutbildad" inom Svenska Brukshundklubben, men har valt att vidareutbilda mig hos Hundsteg. Detta för att Hundstegs lärare arbetar professionellt med hundar på heltid, fortbildar sig regelbundet och är öppna för nya rön och forskningsresultat. Detta innebär att jag som elev alltid får den mest aktuella kunskapen och slipper förlegade metoder som tyvärr fortfarande förekommer inom vissa utbildningsföretag och föreningar.

 
Jag har gått till Rallylydnadsinstruktör, Problemhundskonsult samt Friskvårdsinstruktör hos Hundsteg och även Valputveckling samt Packmanagment. Jag har förutom diplom och djupa kunskaper fått riktigt nära vänner samt ett flertal kollegor som jag kan diskutera med vilket är oerhört viktigt för mig som valt att starta egen verksamhet.
 
Carolina Pettersson / Valsätergård

NINA JOSEFSSON

Jag jobbar nu som instruktör och problemhundskonsult, känner att jag har fått en bred kunskap om hundar och deras inlärning, men vill lära mig mer så kommer att bli fler utbildningar hos Hundsteg i framtiden
 
Eftersom jag hela tiden vill lära mig mer och Hundsteg alltid erbjuder nya och intressanta utbildningar så har jag gått flera av dem på Hundsteg, både kortare och längre. Alla utbildningar har varit oerhört intressanta, lärorika och inspirerande!
 
Jag har företaget Hjärtats Hundkänsla och har valt att gå flertalet utbildningar hos Hundsteg. Jag tyckte det verkade vara ett bra utbildningsföretag vilket det också verkligen var! Mina första utbildningar, Hundinstruktör och Problemhundskonsult var långt över förväntan och jag lärde mig så mycket! Läraren var superduktiga, det var välplanerade lektioner och dessutom hade vi alltid väldigt roligt tillsammans!
 
Nina Josefsson / Hjärtats hundkänsla
LENA PERSSON

Jag heter Lena och driver företaget Hundspåret Birba. Från början sökte jag efter en utbildning som skulle ge mig mer kunskap inom ämnet hund, hittade instruktörsutbildningen som Hundsteg skulle starta och den innehöll mycket av det jag ville veta mer om. Det visade sig vara en helt suverän utbildning som har gett så mycket, kunniga lärare som har delat med sig av all den kunskap de har på ett väldigt bra sätt. Har sedan gått flera utbildningar hos hundsteg och alla har gett så mycket.
 
Har från första utbildningstillfället känt en sådan gemenskap och värme, mycket genom lärare som generöst delat med av det deras erfarenheter, kunskap och det dem brinner för.
 
Kan varmt rekommendera utbildningarna hos hundsteg . Du kommer att älska det från första stund och bara vilja lära dig mer och mer.
 
Lena Persson / Hundspåret Birba