KURS & FÖRELÄSNINGSPAKET

Genom en distansföreläsning vidgas dina vyer och du kan få nya kunskaper utan att behöva resa någonstans. Luta dig tillbaka och låta dig inspireras av en riktigt bra föreläsningar!

Våra distanspaket

Du får ett helt paket! Våra föreläsningar innehåller mer än bara föreläsningar, du få också tillhörande utbildningsmaterial, instruktionsvideos, övningar och annat smått och gott!
Längst ner på sidan kan du skicka in din anmälan

Flockhantering / Packmanagment
Släpps 1 juli 2022
Ta med dig utbildningen hem och ta del av förinspelade föreläsningar i lugn och ro på en tidpunkt som passar dig.

Fallbeskrivningar, verktyg, problemlösningar och mycket mer finner du i denna spännande online utbildning som delas genom filmer, föreläsningar och skriftligt material. Materialet är inspelat i hundhägn, föreläsningsal och i powerpoint presentationer - variationen skapar en levande utbildning där du får hänga med in i olika flockar lika mycket som ta del av det teoretiska i pedagogiska föreläsningar inomhus.

Materialet är insamlat under över ett års tid för att ge dig möjlighet att följa specefika individers utveckling i sina flockar.


Packmanagment light - 1500kr
Tillgång till tre föreläsningar:


- Förutsättningar för en sund flock
- Problem som uppstår
- Metoder att lösa problemen


Packmanagment komplett - 4000kr

Tillgång till 13 föreläsningar:


- Social struktur
- Hundens språk och signaler
- Förutsättningar för en sund flock
- Problem som uppstår
- Metoder att lösa problemen
- Relationer del 1 och 2
- Familjeliv
- Från valp till vuxen i flock
- Valputveckling
- Unghunden
- Personlighetstyper i flock
-Omplaceringshundar
-Tillfälliga flockar


Längst ner på sidan kan du skicka in din anmälan!

Valputveckling
- föreläsningsserie på tre delar

Valputveckling är ett kärt och passionerat ämne på Hundsteg och genom 15 år av uppfödning av arbetande polarhundar har vi samlat en ihop hel del erfarenhet och kunskap kring träning, anpassning, förutsättningar och avel.

Nyfikenheten och intresset på detta ämne är stort och efterfrågan likaså så nu har vi äntligen satt samman en efterlängtad föreläsningsserie där vi delar med oss av vår egen erfarenhet tillsammans med forskning och studier. 

Lär dig om den första viktiga tiden, hur man med enkla medel kan påverka valpens förutsättningar att hantera motgångar, stress och utmaningar.  Vi går igenom den finstämda valputvecklingens alla faser, vad dem innebär och vad man kan göra för att skapa optimala förutsättningar för valpens framtid.

Att välja valp är ett omdiskuterat ämnet och vi ger dig verktyg för att veta i vilken ålder urvalet bör ske, viktiga parametrar att ta hänsyn till och hur man identifierar egenskaper man söker. Valptesters varande eller icke varandande, trovärdighet, avläsning och funktion är viktiga saker att ha förståelse för innan man väljer att göra ett valptest, i nästa skede vilket valptest man väljer och slutligen hur man tolkar resultatet.

Transaktionen mellan uppfödare och valpköpare är ett känsligt kapitel och vi fördjupar oss i när och hur den på bästat sätt kan ske. Väl hemkommen till den nya familjen är det många saker att ta hänsyn till och i all välmening görs ofta misstag som enkelt kan undvikas genom kunskap kring hur man ska tänka och vad man ska träna på med den nya familjemedlemmen.

Vi tassar också in på unghundens känsliga utveckling och följer den till vuxen ålder för att få en komplett bild av hur och varför hunden "blir som den blir".

Innehåll:
Tre föreläsningar, flertalet inspirationsvideos, skritligt material som stöd till föreläsningarna samt träningsråd


Pris: 2000kr

Hundens etologi
Två föreläsningar om hundens sociala beteende strukturer, familjeliv, språk och signaler

Hur fungerar rangordning hos hundar? Vilken är min roll gentemot hunden? Hur hanterar jag en hund som morrar? Vad innebär egentligen att en hund är dominant? Varför gör hunden utfall i koppel och hur ska jag egentligen hantera det?
Vilka signaler är riktade och vilka är omedvetna? Hur stor är hundens kognitiva förmåga?

Under dessa två föreläsningar svarar vi på alla dessa frågor tillsammans med många fler. Föreläsningarna kommer bjuda dig på både skratt, kunskap och ökad insikt i hundens liv. Med den nyvunna kunskapen kommer du att kunna möta och hantera din hund ur ett helt nytt perspektiv.

Dessa föreläsningar är en livslång investering i ditt hundägarskap!

 

Innehåll:
Två föreläsningar


Pris: 800kr

Stress paketet
Skapa förutsättningar för en balanserad vardag

I den här paketet finns en föreläsning där du får lära dig en grundförståelse för vad stress är och hur det påverkar individen. Du får handfasta råd för hur du hanterar akut stress men också hur du reducerar stress i hundens liv.  Hur du kan skapa en förebyggande förutsättningar i vardagen och metoder för hunden att hantera den oundvikliga stress som vårt samhälle idag innehåller.

 

Innehåll:
En föreläsning, skritligt material som stöd och utveckling av föreläsningarna, samt en åtta dagars detox innehållande träningsråd och övningar för hunden att hantera stress, verktyg för dig att inventera er vardag
och videoinstruktioner för en enklare massage framtagen specefikt i stressreducerande syfte.


Pris: 1000kr

Valp paketet
Här har vi samlat det viktigaste i ett snyggt & pedagogiskt paket för dig och din valp!

Vad är egentligen viktigt att lära valpen och varför? Vad ska man prioritera? Hur lär man bäst hunden att bli rumsren? Vilka övningar är bra att göra för att bygga en stark relation? När man vår hem valpen är det lätt att bli överväldigad av allt man "borde" göra och det tusentals råd som finns om allt från rumsrenhetsträning till koppelträning.

I kursen får du också lära dig en massage, akupressur och avslappningsövningar. Du lär dig hur du utvecklar valpens kreativtet, självkänsla och kroppskontroll! Viktiga verktyg för att lära hunden "hur den lär sig" lägger grunden för all er framtida träning med hjälp av kravlösa, roliga övningar som stimulerar lärandeprocesser och implinterar glädje i konsten att lära sig.

Relation och positivt samspel står i centrum i det här paket och du får också förklaring på varför valpen gör som den gör och hur du bäst hanterar de olika siuationer du kan komma att sättas i tillsammans med valpen. Genom proaktiv träning förebygger du för problem i framtiden och skapar förutsättningar för en smidigare tonårsperiod.

Vi går igenom rumsrenhetsträning, bitande i händer och föremål, ensamhetsträning, miljö- och socialiseringsträning, hanteringsträning, relationsövningar och hjälper dig med riktlinjer för en balanserad vardag för valpen.


 

Innehåll:
Tre föreläsningar, skritligt material som stöd och utveckling av föreläsningarna & övningar för valpen

Vi har i det här paketet samlat övningar från både vardagslydnaden, beröringsterapin, dogan och självförtroende basen

Pris: 1500kr

Anmäl dig här!

  • Väljer du att betala in paketavgiften via Swish så gör du det direkt.
    Swishnummer: 123 495 53 73
    (märk med ditt namn + kursens namn)
  • Exempelvis: genom rekomendation, google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.