Vi ger inte bara våra hundar mat för att de ska överleva, vi matar hundarna för att dom ska må bra och ha energi och hälsa för en livskraftig vardag.

Faktum är att det vi stoppar i våra hundar påverkar hunden ner på cellnivå, näringsämnena används för att skapa energi och att driva metaboliska processer som faktiskt är så djupt inrotade att processerna sen förs vidare i kommande generationer.

Vår samlade erfarenhet och evidens visar att många hundar idag lider av inflammationer, allergier och skador som i många fall hade kunnat undvikas genom ökad kunskap kring hur foderingredienser interagerar med hundens kropp.

Genom grundläggande utbildning i hur olika typer av näring kan förändra balansen i tarmarna och hur fodret kan förändra balansen mellan kroppens hormoner, immunceller och hjärnans aktivitet så är vårt syfte med utbildningen enkelt:

Att utbildade näringsspecialister ska kunna identifiera och genomföra individanpassade förändringar i hundens kost som ger de absolut största hälsofördelarna. ”Näring och hälsa” blir ledorden som följer er åt genom hela utbildningstiden.
Louise, Jens, Martina och Patrik.
Start 2 maj 2025
Anmälan öppen nu!

100% på distans

Modulerna har olika fördjupningsområden

- Hundens nutrition
- Råfoder
- Kommersiella foder
- Tillskott & örter
- Homeopati
- Dieter
- Färdiga lösningar

Utbildningen pågår under cirka åtta månaders tid.

Scrolla ner och ta del av ett litet men väldigt värdefullt smakprov på utbildningen!

Det här är en utbildning vi har jobbat med i många år! Utbildat oss själva, läst otaliga forskningsrapporter och studier, prövat oss fram, stått i köket, analyserat hundratals foder, intervjuat forskare, samlat information och erfarenhet.

Vi vill nämligen inte skapa en utbildning som skrapar på ytan av ett ämne som redan är svårt och för många ogripbart eftersom veterinärkåren ofta är köpt av stora foderföretag, det finns starka polariserade åsikter, missinformation i överflöd och stora kunskaphål kring näringsläran hos hund.

Du kommer med utbildningen bli en specialist som hundsverige längtar efter och kliva in på en vidöppen marknad som skriker efter aktörer. Du har nu chansen att vara en av de första!
Vi ämnar inte göra dig frälst på en specifik kost utan på djupet lära dig på en cellulär nivå hur hundens kropp fungerar i relation till kosten. Med den kunskapen kunna identifiera varje hunds specifika kropp och skapa en kost baserad på den hundens behov.

UNdervisningen

Utbildningen är upplagd i sex delar och pågår under ca 10 månaders tid, den bygger på självstudier där du tentar av varje del separat och avslutningsvis gör en examinerande prov samt löser två uppgifter.

Innehåll

HUNDENS NUTRITION
Lär dig om resan maten tar genom hundens kropp, vilka foder som direkt påverkar hundens hälsa och hur mycket protein, fett och kolhydrater som faktiskt behövs. Följ med ner på en cellulär nivå där näringsämnen används för att producera energi, från kritiska membran, driva metaboliska processer och skapa förutsättningar till att forma gynnsamma förändringar i hundens kropp.

RÅFODER
Lär är dig bygga kompletta rådieter från grunden. (Köttkvalitet, vitaminer & mineraler, näringsbrister, näringsämnen, sammansättningar, fettsyror, valp & dräktighet m.m)

KOMMERSIELLA FODER
Lär dig sålla bland urvalet av kommersiella foder, målet är att du ska kunna plocka upp vilket hundfoder (torrfoder, våtfoder och färskfoder)som helst i butiken och utföra avancerad analys för att fastställa kvaliteten på näringsämnena, vilka näringsämnen som saknas och vilka tillskott som kommer att fylla de näringshål som bearbetningen producerat. Oavsett om det är veterinärfoder eller annat riktat foder så kommer du analytiskt kunna granska innehållet och skapa slutsatser därefter.

FÄRDIGA LÖSNINGAR
Våra recept med lösningar på vanliga problem som kan uppstå gällande hälsa/hud och psyke. Ibland kan det vara skönt att ha en färdig receptbank att plocka ur och det vill vi dela med er

ÖRTER & TILLSKOTT
Lär dig bakgrunden till örtmedicin, gör egna tinkturer, salvor och infusioner. Fördjupa dig i skillnaden mellan holistisk och konventionell örtmedicin och att hantera doseringar. Skapa en kunskapsbas i hur du kan bistå vid vanliga akuta hälsoproblem som stress, hud-, ögon-, matsmältnings- och blåsproblem, kennelhosta, stukningar och mycket mer

HOMEOPATI
förstå hur din hunds kropp läker. Du kommer att kunna identifiera symtom och veta när och hur du ska dosera tillskott Och eteriska oljor för att på bästa sätt stödja kroppens naturliga system.

 
Ett litet smakprov!
För vem är utbildningen?

Utbildningen är till för alla som arbetar inom hundyrket.

Oavsett om du är instruktör, hundpsykolog, veterinär eller hunddagisföreståndare så är du varmt välkommen in i gemenskapen och värmen!
Du kommer med utbildningen bli en specialist som hundsverige längtar efter och kliva in på en vidöppen marknad som skriker efter aktörer.

Du har nu chansen att vara en av de första!

Lärare

Lärare och föreläsare på utbildningen är Louise Tigerhielm och Sandra Tellström. Vi kommer också ha några gästspel från andra kända aktörer inom hundvärlden med spetskunskap i området.
Månadskostnad 2000kr
Pris: 23.000kr (ink moms)
 
 Betalningsalternativ:
1. Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande utbildningskostnaden betalas 28 april 2025

2. Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan +  11 inbetalningar á 2000kr, första inbetalning 28 april 2025


Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningsavgifter (om du väljer att delbetala) diplomering/certifiering med mera.