DRAGHUND - Master
En trestegskurs som skapar en grundstark hund och en förare som har stor kunskap!

Helhjärtat och noggrant får du lära dig om fysträning, näringslära, utrustning, skador och allt som krävs för hunden att bli en sund draghund oavsett om du har för avsikt att köra på hobby nivå eller tävla i SM på barmark med en hund eller med ett helt spann i Norrland.

Materialet till den här utbildningen är inspelat på många platser, bland annat i hundgårdar, på fyrhjulingen, vid starter, i materialhuset och vid släden under fikapausen på fjället - allt för att ge dig en levande utbildning på distans där du kan få se och till och med känna hundarnas energi i arbete.

På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en gedigen och grundläggande utbildning inom ämnet. Från nybörjare till långdistanskörning, från kost till beteende.  Utbildningen leds av långdistansföraren Sandra Tellström men flertalet duktiga hundkörare på både barmark och snö finns med och delar med sig av sin unika kunskap tillsammans med fysioterapeut specialiserad på draghundar!

Du får lära dig om hunden som atlet, hur du bygger upp en stark och hållbar hund, träningsprogram, skador, problemlösning, återhämtning, utrustning och mycket mera.  Utbildningen är mycket grundläggande och du får en bred kunskap på området vilket öppnar många dörrar för dig i din framtida kursverksamhet, träningsgrupper eller för dig som vill djupdyka i ämnet för eget intresses skull

 
Utbildningen innehåller över 100 undervisningsfilmer!
Vi vågar oss på att säga att detta är den mest heltäckande utbildning inom draghundar som finns i Sverige idag - du får lära dig allt minsta detalj i att välja rätt lintyp till hur du planerar för en 100 mil lång tur eller SM i barmark.
100% online utbildning
Huvudlärare Sandra Tellström

Exempel på kursinnehåll

Så här funkar det!

Inga förskunskapskrav
Oavsett ras och tidigare erfarenheter är du varmt välkommen och vi är övertygade av att kommer ha glädje av kursens innehåll oavsett målbild med träningen. Mycket av innehållet kan användas och tillämpas inom andra hundsporter/arbeten där hunden är fysiskt hårt arbetande.

Ålder
För att kunna göra kursen fullt ut behöver din hund vara minst 1.5 år gammal, men valpar är också välkomna att delta men får vänta med konditionsbitarna tills de är äldre

Personlig coaching
Under kursens tre månader får du personlig coaching anpassad till dina mål och hjälp med din träning, du har också möjlighet att ställa frågor och vi hjälper dig utvecklas tillsammans med kursens material.

Kursen har tre delar
Varje del innehåller flertalet föreläsningar, instruktionsvideos och övningar pedagogiskt illusterade i snygga filmklipp tillsammans med skriftligt utbildningsmaterial. Du får också ta del av nya träningsprogram för varje månad där du sunt bygger upp din hund till en atlet.

Kursen sträcker sig över 12 veckor men du har tillgång till materialet i sammanlagt 16 veckor.

Start
När det passar dig!

 
Innehåll:
Styrka, smidighet och konditionsträning

Anatomi och hundens kropp i drag
Rörelseaparaten, det korrekta steget och rörelseanalyser

Metodik, övningar och träning
Stretching, massage och träningsvärk

Förebyggande träning
Barmark och snösäsong med tillhörande utrustning

Bygga upp ett hundspann
Ledarhundens träning och viktiga roll
Pris
 5000kr
Vill du så, kan du dela upp betalningen på fyra!
Kommandon och teknikkörning

Rutiner vid start, stop och vila
Omkörning och störningsträning
Träning under viloperioder

Skador och överhettning
Näringslära, kost och kosttillskott

Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar
Felsökning
Valpen och nybörjarhunden

Träna mot ett mål
Långdistans körning
Sprint träning
Tävlingsformer, spår, regler

Träningsplaner
Lärare
 Sandra Tellström
Maja Bohlin

 
Vi väntar på dig som vill lära dig ALLT om draghundsträning!

Anmälan

  • Exempelvis: genom rekomendation, google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.