FRISKVÅRDS
INSTRUKTÖR

En levande distanskurs!
En helhets utbildning med fokus på likväl in som utsidan hos hunden. Att skapa förutsättningar för och bibehålla en frisk hund handlar som så mycket mer än träning och kost.

Under utbildningen får du lära dig många vägar till att uppnå god hälsa och livskvalité hos hunden. Detta kan du sedan omsätta i friskvårdskurser, workout pass, cirkelträning, hjärngympa kurser, upplevelser, löpgrupper, mindfullness  vandringar, privatträningar och konsultationer. Du kommer att ha massvis av verktyg för att inspirera och hjälpa hund och hundägare till ett mer hälsosamt och aktivt liv!
Att må bra handlar om kropp och själ. Därför tar vi med alla bitar på den här utbildningen. Vi fokuserar på hundens själsliv likväl som muskler. Givetvis får du lära dig om träningslära men även hur man tränar upp hundens mentala kapacitet.

En stark kropp kommer ge hunden känsla av självkontroll och en stark hjärna ger hunden förutsättningar att klara av vardagens stress och utmaningar.
Start våren 2024
100% på distans


Modulerna har olika teman vi samlas kring, modulerna släpps följande datum: 
 
Datum kommer snart: Massage
Datum kommer snart: Rörelseaparaten
Datum kommer snart: Styrketräning
Datum kommer snart: K9 biathlon
Datum kommer snart: Balansboll

Datum kommer snart:   Doga
Datum kommer snart: Parkour
Datum kommer snart: Cirkelträning och PT utbildning


1 september 2025- Examen deadline
Om utbildningen
Utbildningen är uppdelad i sex moduler och du jobbar dig igenom en i taget med tillhörande praktik. Du får ta del av undervisningen genom förinspelade webinarium som vi följer upp med personliga samtal och återkoppling. Du får tydliga uppgifter att genomföra som du löpande får feedback och coaching i. Vi arbetar oss igenom en modul i taget jobbar oss sedan vidare till nästa. Du kommer få ett konto på vår utbildningsplattform där du löpande kommer finna allt du behöver för att genomföra utbildningen på ett enkelt vis.

Du tillhör en klass som vi samlar kring en Facebook grupp där möjlighet finns att ta hjälp av varandra, inspiera och peppa varandra. När man gör någonting på distans blir det exta viktigt med en gemenskap och tillhörighet - så de kommer vi lägga fokus på!

Utbildningen innehåller mycket praktik som du ska göra både med egen hund och andras. Utvalda delar av praktiken filmas och redovisas till din lärare tillsammans med skriftliga inlämningsuppgifter. 

 
Vi ämnar få till en en inspirerande, kreativ och trivsam utbildning
- på distans!

Lärare & mentor

Utbildningen är skapad av Sandra Tellström och hon är den som är ansvrig för utbildningen och dess innehåll samt certifieringen

Utbildningen innehåller en samling av föreläsningar, övningar och material av flera olika lärare. Vi har samlat spetskunskap för att du ska få en genuin och väl förankrad utbildning där du får ta del av mångas samlade kunskap och erfarenhet. Vilka dessa lärare är kan du ta del av nedan.

Under utbildningens gång har klassen en mentor som är den som coachar, guidar och ger feedback på din praktik och finns till hands för att hjälpa dig förstå materialet och utvecklas som instruktör.


Mentor
Mentor på den är utbildningen är Louise Tigerhielm. Ödmjuk, engagerad och oerhört påläst lotsar hon dig igenom utbildningen på ett personligt och varmt vis. Duktig på att individanpassa och motiverar till oanad personlig utveckling.

Hennes CV är imponerande lång innehållande allt från neonatal specialistvård till första hjälpen instruktör. Det är en sann ynnnest att få ha henne som mentor på den här utbildningen.

Lärare

Louise Tigerhielm
Hundinstruktör, Friskvårdsinstruktör, Hundmassör, Balansbollsinstruktör, Beteendeutredare, Terapihundsförare, Första hjälpen instruktör med flera utbildningar

Sandra Tellström
Hundpyskolog, Dogalärare,
Friskvårdsinstruktör, Balansbollsinstruktör, DogParkourinstruktör med flera utbildningar

Maja Bohlin
Hundfysioterapeut & hundmassör

Jenny Bernström
Äventyrsguide, SUPinstruktör,
Professionell Hundtränare

Områden vi arbetar med under utbildningens gång
Balansbollsinstruktör. Massage. K9 Bihalaton. Träningslära. Styrka, kondtion, koordination, balans och återhämtning. Doga. DogParkour. Hinderbanor. Löpning. Cirkelträning. Målinriktade skogspromenader. Hundgym.

Hälsa. Endokrina systemet. Muskler. Rörelseanalyser. Taktil terapi. Beteendebehov. Näringslära. Foder. Vitaminer. Tillskott och naturläkemedel. Hundens känsloliv.  Avslappningsövningar. Triggerpunkter. Stressreducering.
Kurs och konceptplanering.

För att genomföra utbildningen kommer du behöva:
- En balansboll (vi hjälper dig hitta rätt boll)

- Belöningsgodis

 
Månadskostnad 2300kr
Pris: 25.000kr (ink moms)

Betalningsalternativ:
- Alternativ 1  Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan.  Resterande 22.000kr senast 30 dagar innan start
- Alternativ 2  Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan, sedan 10 inbetalningar á 2300kr


Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningsavgifter (om du väljer att delbetala) diplomering/certifiering m.m