Vårt DOGA utbildningsprogram ger en gedigen grund att växa utifrån och riktar sig både till elever som vill bli lärare och hängivna hundägare som vill fördjupa sitt personliga utövande och sin kunskap om doga.
Välkommen till denna livsbejakande utbildning där du får kunskap, verktyg och insikter för att guida hundägare och hundar till djupare och mer meningsfyllda relationer med fokus på emotionell intelligens och självkännedom
Den här utbildningen erbjuder dig en personlig resa tillsammans med din egen hund där du också får en fördjupad kompetens i hur du utövar, guidar och undervisar i stressbearbetning, känsloterapi, relation, mindfulness, beröringstekniker, doga, andningstekniker och meditation. Du blir genom utbildningen väl förberedd på hur du med hjälp av en helhetsplan kan guida hund och ägare - fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt.

Verktygen kan du använda för att hjälpa hundägare och hundar till en djupare förståelse av sig själva, sina hundar, relationen och vardagen dem delar. På riktig och på djupet kunna hjälpa till positiva förändringar och samtidig erbjuda stunder av avkoppling, närvaro och gemenskap med sin hund. Dogan handlar om här och nu som sedan ger ringar på vattnet i vardagen.

Målsättningen med dogan är förbättrad kroppsuppmärksamhet, närvaro och att frigöra blockeringar (inte att bli så akrobatiskt skicklig som möjligt). Vi jobbar sammanvävt med det fysiska, mentala och själsliga och med detta fokus blir eventuella motstånd möjligheter till självinsikt i stället för hinder.

En spännande resa öppnar sig för den som är redo!

 
I rollen som dogalärare ska du kunna guida människor och deras hundar till en djupare förståelse av sig själva, sina hundar, relationen och vardagen dem delar.

Det här gör du genom att praktisera kraftfulla kopplingar mellan det fysiska, mentala och emotionella och förbättra kommunikationen, samarbetet och harmonin i relationer mellan hund och ägare, samt hjälpa hunden hitta den fysiska, mentala och emotionella balansen att leva ett sunt liv i dagens samhälle.

Syftet är att skapa ökat fysiskt och mentalt välbefinnande, flexibilitet, styrka, balans och på djupet kunna hjälpa till positiva förändringar och samtidigt erbjuda stunder av avkoppling, närvaro och gemenskap med hunden.

Du kommer lära dig arbeta utifrån en stark värdegrund med insikten om att kopplingen mellan hund och människa kan förändra livet för båda.  Du kommer kunna luta dig emot ett komplett system som kombinerar observationer, kroppsarbete, markarbete och filosofie för att förstå, hantera, guida och påverka hunden positivt.
Start
1 juli 2024
100% på distans

1 plats kvar

Modulerna har olika teman vi samlas kring:

- Yoga & Doga
- Upptäcka och utforska
- Ta kontroll
- Släppa kontroll
- Kreativitet
- Stillhet
- Profession

Examen: våren 2025
Obligatoriska zoom möten
Mötet hålls alltid mellan 18.00-19.00
 
2024
18 juli
22 augusti
18 september
8 oktober
17 oktober
14 november
12 december
16 januari


Obligatoriska livepass
Passen görs online med en utbildad Dogalärare som guidar dig och din hund

25 juli 20.00
14 augusti 18.00
25 september 18.00
3 november 09.00

Utbildningen innehåller

Dogans ursprung, teknik och funktion
Dogapositoner & dogapass
Känslobearbetning för hund
Coreövningar för hund
Kommunikation och inkänning
Symptom och orsker (hund och människa)
Andningstekniker för hund och människa
Personlig utveckling för hund och hundägare
Energiskiftten i hundträning

Relationen mellan hund och människa
Meditationstekniker
Jordning för hund och människa
Flertalet massagetekniker för hund
Akupressur för hund
Mindfullness & yoga

 

Du kommer efter genomgången utbildning att kunna ge privata konsultationer och rådgivning, hålla dogapass och retreats samt använda verktygen för att hjälpa hundar i vardagen.
 
Syftet med praktiserandet är inte i första hand att lära en hund ett specifikt beteende eller givna signaler för responser utan att ge hunden möjlighet att utveckla självkontroll och agera på stimuli istället för att reagera.

Att ge hunden möjlighet att anpassa sig och vara trygg oavsett situation och miljö. En viktig del i detta är att hjälpa hundägaren se och förstå sin hund och agera med syfte att samarbeta med hunden.
Lärare & Guider på utbildningen
Sandra Tellström, Hundsteg
Sarah Miroglio, Dog&Soul
Caroline Alupo, Alupo hundkunskap
Ida Johansson, Hund&Skog
Jenny Bernström, Bergahundar
Louise Tigerhielm, Hundsteg

Om doga

Doga är styrka, kroppskontroll och ett handfast sätt att jobba med det inre genom den yttre kroppen. Ett antal rörelser som vi guidar hunden att utföra vilket stärker hundens fysik, vår relation och på sikt förändrar hundens sätt att vara. 

Genom att utföra rörelser som är utanför vanan både väcker och skapar man nya neurologiska vägar. Hjärnceller och synapser stimuleras och det hjälper hunden till positiva beteendeförändringar, kapacitet att hantera förändringar, hjälper skapa en inre balans samt att det både ökar hundens vilja att lära sig och engagera sig i sin omgivning. Genom arbetssättet man gör Doga skapas också många och djupa tillits övningar tillsammans med ökat samarbete. Avgörande faktorer i en bra relation. Doga har positioner som ämnar att öppna upp hunden, lugna den, stimulera kreativitet men även att läka, exempelvis bearbeta ångest och trauman. Genom närvaro, känsla och rörelse får vi andra resultat än de vi fått om vi valt andra vägar. 

Doga är egentligen bara verktyg för att nå in på djupet i både vår egen och hundens själ. Man bör vara beredd på att göra egna "resor" när man arbetar med Doga. Då både hundens beteende och de vi gör tillsammans speglar mycket i vår egen själ och vardag.
Doga
Doga är ett antal rörelser som vi guidar hunden att utföra vilket stärker hundens fysik, vår relation och, genom de nya neurologiska vägar som skapas i hjärnan, på sikt förändrar hundens sätt att vara. 

Beröringsterapi
Beröring läker, skapar känslor och påverka oss oerhört mycket mer än vi tänker på till vardags. Vår beröring hämtar inspiration från olika väl beprövade källor. Med massage, tryck och rörelser på olika delar av hundens kropp skapar vi förutsättningar för läkning och välbefinnande. De flesta hundar älskar den här biten av passet. Med tiden blir det här viktiga verktyg även i andra situationer. 

Meditation
Stilla eller i rörelse lär vi oss att inte vara våra tankar. När du kan titta på dina tankar utifrån släpper du ditt känslomässiga engagemang i dem och kan plötsligt se saker som du dolt för dig själv. Tillsammans med hunden hittar du in i er båda. Ditt lugn och närvaro kommer tveklöst ha effekt på din hund som snart kommer börja "ge tillbaka" till dig under era meditationer. Spännande möten med hunden på en helt annan nivå.

Yoga
Du får lära dig enklare yoga som inte kräver akrobatik eller avancerad balans. Det är omöjligt att lära ut om Doga om man själv inte förstår och upplevt yogans alla förtjänster. Yoga är en hel filosofie vi arbetar efter och hundägaren minst lika viktig som hunden i detta.

Såhär går det till

Du kommer ingå i en liten grupp på max 10 personer

- Utbildningen pågår under åtta månaders tid och vi tillämpar löpande examinering vilket innebär att det inte finns några slutprov eller utökad praktiktid efter avslutad utbildning.

- Genom vår pedagogiska utbildningsplattform tar du del av studiematerial i form av uppgifter, texter, videos och föreläsningar. Material släpps en till två gånger i månaden och du studerar på tidpunkter som passar dig.

- Vi möts på gemensamma Zoom möten där vi praktiserar utveckling av utbildningens material, lämnar utrymme för viktiga samtal, möjlighet att få coaching och svar på frågor och funderingar.

- På utbildningens forum ges du möjlighet till livesändningar, liveträning och dela erfarenheter med andra utbildade eller under utbildning till Dogalärare


 
Utbildningen innehåller

- Ett stort antal onlineföreläsningar du enkelt följer hemifrån på tidpunkter som passar dig
- Tillgång till övningsbank genom både text och video
- Sex utbildningsmoduler med olika teman, innehållande föreläsningar, övningar och material
- Åtta zoom (online) möten där vi dissukterar olika frågeställningar
-  Livslång tillgång till online formuet "Dogalärare" där livepass och "föreläsningar" delas kontinuerligt
- Elevchatt på vår utbildningsplattform där du enkelt kommer i kontakt med dina kurskamrater

- Certifiering

Månadskostnad 2200kr
Pris: 25.000kr (ink moms)
 
Betalningsalternativ
Alternativ 1. Utbildningen betalas i sin helhet, 25.000kr,  senast 30 juni. 

Alternativ 2. Anmälningsavgift 3000kr betalas senast 30 juni, sedan 11 inbetalningar á 2200kr, första inbetalning görs 28 juli

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningsavgift (om du väljer att delbetala)diplomering/certifiering med mera.

Mer om DOGA

DogaLärare Sandra Tellström berättar

Doga fanns i Sverige innan Hundsteg etablerade den doga vi praktiserar idag
-men den handlade nästan enbart om att göra yoga och ha med hunden i sina pass, med andra ord väldigt lite fokus på hunden egentligen.

Dogan som vi nu praktiserar har modulerats fram genom många år och sakteligen blivit en samling av övningar och förhållningsätt som sedan fått samlats under namnet ”Doga” i efterhand. Övningarna har jag lärt mig genom åren av duktiga humanpsykologer samt hund och hästtränare med fokus på själsliv, känslor och kroppens fysik i symbios. Vissa övningar har jag ändrat om i en del för att de ska nå ett annat resultat än sitt ursprung, andra är precis som jag lärt mig dem. En del övningar har jag helt själv skapat utifrån att prövat mig fram med både egna och andras hundar där resultaten och feedbacken från hundarna fått leda och utveckla dem till det dem är idag.

Ibland har behov funnits för en specifik hund att få arbeta med besvärliga känslor och genom sökandet av att hitta ett sätt för den hunden att få möjlighet till det - har en övning tagit form som jag senare insett fler hundar kan ha nytta och glädje av. Att ta fram dessa övningar har ofta skett med hjälp av andra Hundpsykologer, Fysioterapeuter, Etologer och Yogainstruktörer - som har hjälpt mig lägga pusslet och nå målet. För mig är ”doga” en unik samling av kunskap och livserfarenhet av många människor, jag har bara haft äran att sätta ihop det.

Genom egen personligutveckling har jag kunde dra allt fler paralleller till mitt mående, mina handlingar och vad mina hundar speglade och hur jag agerade. Den röda tråden blev alltmer uppenbar: relationen mellan människan och hunden. Allt fler pusselbitar lades på plats och jag ville sätta ihop mina övningar, samlade erfarenhet och kunskap till ett koncept. Det som kändes närmast till hands i liknelse var yoga, genom sitt sätt att binda samman det fysiska, mentala och själsliga. Därav att det fick gå under namnet ”doga” som vilar mer på en filosofi och sätt att möta livet än på själva övningarna som egentligen bara är verktygen för att nå det.

Jag tror att det finns många hundar som bär på emotionella ärr och svårbearbetade upplevelser. Väl kamouflerade i ständig sysselsättning. Hundar som har svårt att koppla av, ständigt söker sysselsättning eller uppmärksamhet. Det är lätt att skylla på passivitetsproblem och stress och sedan symptom behandla därefter. Livslång symtombehandling som i själva verket ger föga resultat.

Tyvärr har just dessa hundar svårt att hitta till dogan, då man i motsats till vad hunden egentligen behöver, tror att det inte ”passar” hunden just för att den är väldigt aktiv.

I dogan finns något att hämta för alla tåls att säga, inte bara för den ärrade eller överaktiva, utan även för den levnadsglada och sorglösa. Doga´s övningar har ett märkligt sätt att leta sig in och träffa precis där den behövs som mest – oavsett individ.      Sandra Tellström,  DogaLärare
Dogalärare Louise Bertilsson 
Dogalärare Elin Weber
Yoga och Doga förändrar och transformerar. Det är en resa som öppnar upp oss och fördjupar oss i upptäckandet av mer dolda och subtila nivåer av oss själva och våra hundar, så att vi kan leva våra liv mer närvarande och helhjärtat.

Att lära känna oss själva på detta djupare, mer autentiska sätt, hjälper oss att göra medvetna val och fatta beslut som står närmare det som känns sant och äkta.