Beröring av kropp & själ
Välkommen till en sex veckor lång kurs där vi tillsammans utforskar manuell medicin!

Genom dina händer lär du känna din hund både fysiskt och själsligt. Du får lära dig olika beröringstekniker som ämnar att skapa balans i hundens muskler, rörelser och tankeverksamhet.  Huden är kroppens största känsloorgan och agerar brygga mellan hundens själsliga och fysiska närvaro.

Hur hunden blir vidrörd är med och formar dess nervsystem. Erfarenheter av trygg positiv beröring gör hunden mer stresstålig, mindre smärtkänslig och är med och formar både dess anknytningssystem och hjärna. Vi kan med andra ord genom olika beröringstekniker förbättra hundens impulskontroll, beslutsfattande, avslappningsbeteenden och förmåga att möta sin omgivning.

Kursen passar dig som är nyfiken på olika typer av beröringsterapier, för dig som söker nya verktyg för att hjälpa din hund balansera sig och öka livskvalitén. Men kursen är också värdefull för dig som "bara" söker ny inspiration för att öka mysfaktorn i soffan på kvällarna!

Kursen är lättsam och pedagogisk även om vi berör komplicerade och komplexa ämnen. Tanken är att inspirera och skapa en grund för vidare utveckling!

Exempel på föreläsning i kursen

Daniel Siegels uttryck “den förkroppsligade hjärnan”, syftar på att den inte bara finns i huvudet utan även förgrenar sig ut i kroppen och ända ut till gränsen mellan oss och andra
– genom beröring knyter vi samman med hunden fysiskt såväl som psykiskt!

 Effekter av terapeutisk och taktil beröring

Psykologiskaeffekter, positiv påverkan på:
- Ångest
- Depression
- Trötthet
- Stress
- Rädsla
- Livskvalitet och välbefinnande

Fysiologiska effekter, positiv påverkan på:
- Andning och cirkulation
- Smärta
- Oxytocin
- Kortisol
- Blodglukos och HbA1c
- Stärker immunförsvaret
- Skyndar på läkningen av sår
Så här funkar det!

Inga förskunskapskrav krävs
Alla är välkomna att vara med oavsett ålder, ras eller tidigare erfarenheter

Kursen har tre delar som släpps var 14e dag
Varje del innehåller både föreläsningar, skritfligt material och flertalet övningar pedagogiskt illusterade i snygga filmklipp. Du tar del av materialet när du själv har tid och möjlighet, det är med andra ord inga hålltider du behöver förhålla dig till utan genomför kursen efter egna förutsättningar och schema

Materialet
Du ser filmerna online på vår utbildningsplattform vilken du får åtkomst till via ett personligt lösenord vid kursens start. Kursen pågår under sex veckor men du har tillgång till utbildningsplattformen i 10 veckor.
Start
Du startar kursen när det passar dig!
 
Innehåll i korthet:

Behandling av triggerpunkter
Akupressur
Tapotement
Tappning
Massage tekniker
Beröringsmönster
Anatomi
Pris
 1000kr

 
Lärare
 Sandra Tellström
Hundpsykolog
 
Hundpsykolog Sandra Tellström
Anmälan
Anmäl dig här och betala in deltagaravgiften på 1000kr till
Swish 123 495 53 73

 
Märk swishen med:
ditt för och efternamn + ditt telefonnummer + beröring

Vill du istället betala via faktura meddela det i "Övrigt rutan"
  • Exempelvis: genom rekomendation, google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.
Anmälningsformuläret strular ibland, kan du inte anmäla via det - så skicka in din anmälan via e-post till info@hundsteg.se
Beröringens historia
Dossey et al.(1995) anser att beröring som läkningsmetod är ett av världens äldsta sätt att hantera sjukdom. I den 5000 år kinesiskagamla skriften i internmedicin ”Huang ti nei ching”, har det dokumenterats hur de använde sig av olika typeravtryck och beröring för att läka sjukdom och obalans i kroppen.

Den kinesiska 4000 åriga skriften ”Nei ching” beskrev hur de letade upp energifält och akupunkturpunkter som genom tryck och beröring kunde leda till att människan läkte. Länderna lärde av varandra.

I Egyptenanvändes bandage, kataplasmer (grötomslag med örter), tryck och beröring. Olika indianstammar använde en massagetyp som ansågs helande. En av de gamla grekerna, Hippokrates, upprättade ett helande center, Aesclepions, där olika typer av tryck och beröring lärdes ut och användes för att hela människan.

Romerska Plutarch använde sig av en nypningsteknik för att bota Julias Caesar från epilepsi. Han nöp honom varje dag en period och då sägs han ha blivit bättre.

När traditionell medicin började slå igenom under 1600-talet, fick alternativ medicin mindre antal anhängare än förut.