ZENDOG INSTRUKTÖR!

Den holistiska hundtränaren - nästa generations hundtränare!

Zen, som innebär närvaro är det perfekta namnet på den här utbildningen som inte liknar någon annan.

Här vänder vi strålkastaren inåt på alla sätt och vis. En spännande utbildning där du får lära dig dokumenterat framgångsrika metoder, tillvägagångsätt och tekniker för att arbeta med hund på ett grundläggande holistiskt sätt. "Innifrån och ut" är den röda tråd som följer genom hela utbildningen oavsett om de gäller dig som hundtränare, hundägaren eller hunden.

En innovativ, nytänkande och spirituell resa för dig som är redo och nyfiken att glänta på den dörren. Du bör vara redo att arbeta med dig själv initalt, då vi börjar resan med dig som hundtränare, för att nå viktiga nycklar inom dig. Så att du sedan ska kunna praktisera ZenDog utifrån rätt punk och således nå framgång på djupet med ekipagen du möter. Vi tror starkt på devisen att för att hjälpa andra måste jag förstå mig själv.

Vi har samlat framstående föreläsare för detta som inte bara är duktiga på det de gör utan också har känsla, pedagogik och stort engagemang för dig som elev. Den här utbildningen ligger rätt i tiden, det finns en medvetenhet om quickfix korta resultat och en önskan om att på djupet göra förändringar till det bättre för både kropp och själ.
Vill du vara i framkant på ett medvetet och holistiskt sätt i ditt arbete med hund så är detta helt rätt utbildning för dig. 

ZenDog konceptet är djupt förankrade i ett holistiskt tillvägagångsätt, därför får du lära dig om att ge helhets upplevelser på dina Zen-Dog kurser där alla bitar är noga utvalda oavsett om de gäller val av övningar, kursfikat, musiken, samtalsämnen och vad hunden får för godbitar. Kurserna är utformade med övningar för hund och människa, ibland gemensamt och ibland enskilt. Du får på utbildingen också träna på och lära dig att se och möta upp person och hund precis där dem är och anpassa din coaching till den utgångspunkten.

Vi går grundligt igenom Doga och du får titeln "Dogalärare". Dogan strävar efter att fylla samma funktion som yoga gör för oss människor. Den hjälper oss läka, balansera och centrera oss. Finna harmoni. Doga är ett antal rörelser som vi guidar hunden att utföra vilket stärker hundens fysik, vår relation och, genom de nya neurologiska vägar som skapas i hjärnan, på sikt förändrar hundens sätt att vara. Du får även lära dig enklare Yoga. Inga förkunskapskrav krävs för dig eller hunden. Inte heller behöver du ha en hund som är bra på att koppla av – det är just det vi ska söka lösning på.

Du får lära dig om näringslära för hund, en oerhört viktig pusselbit i ett grundläggande välmående tillsammans med en stark och frisk kropp som du får lära dig bygga upp med fysträning. Inlärning och kreativtet är något som följer som en röd tråd genom hela utbildningen, vi kikar "outside" the box och finner nya inspirerande sätt att lära både oss själva och våra hundar.

Vi kommer arbeta mycket med händerna, utforska den taktila världen genom massage och mobilserande rörelser. Du får också lära dig hur man släpper på emotionella låsningar genom rörelser och balansering. Meditation är en viktig del av utbildningen men du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, vi börjar enkelt och från grunden. 

Vi arbetar ofta utifrån både hunden och ägaren, med relationen som en röd tråd i allt vi gör. En viktig aspekt som behöver få plats för att det ska bli en helhet i det vi gör. 

Utbildningen hålls i de vackra Jämtländska fjällen på en plats där de finns utrymme att växa på in och utsida. Omgivningarna när man ska lära sig och utvecklas är alltid viktiga men på den här utbildningen blir de en grundförutsättning tillsammans med en stark gemenskap i gruppen som går utbildningen. Det har vi alla förutsättningar för att skapa på gården i Sulviken strax bakom Åreskutan.

En av våra tidigare elever har skrivit väldigt fint om ZenDog på sin hemsida som du hittar här

Utdrag ur utbildningens innehåll:
Holistisk kroppskännedom
Klassisk massage för hund
Personlig utveckling
Doga (yoga med hund) och Yoga
Taktil massage, rörelser, triggerpunkter
Rörelseanalyser
Balansering för att släppa emotionella låsningar
Beröringsterapi och manuell medecin
Coreövningar och känsloterapi
Meditation med och utan hund
Homeopati och naturläkemedel samt örter och växer
Friskvård och fys./träningslära
Näringslära/kost/foder
Hundens hjärna
Hormoner – kropps budbärare
Utvecklat lärande
Kretivitet hos hund
Markarbete
Skogsaktiviteter och friluftsliv
Mindfullness

Konceptkurser
Hur man håller pass
Hur man gör distanskurser

Start Sulviken, Åre
18 oktober 2019
 
Utbildningsdatum
18-19 oktober 
13-15 november 
9-10 december

20-22 januari
3-4 april 
7-9 maj 
11- 14 juni 
(Frivillig certifiering – februari 2021)

Förkunskapskrav 
Hundinstruktör eller dylik yrkesutbildning inom hund

Personlig intagnings prövning görs också vid lång hunderfarenhet

Månadskostnad 2000kr
Pris: 40.000kr (ink moms)

Betalningsalternativ
1. 2000kr á 20 månader

2. 37.000kr + anmälningsavgift 3000kr

LÄRARE
Sandra Tellström
Hundpyskolog
 
Therese Lomner
Meditation, spirituell vägledning
 

Carro Alupo
Etologo och Hundpsykolog.
Holistisk kroppskännedom, homeopati

 
Jenny Bernström
Äventyrsledare, kanotledare, klättring, hundtränare, äventyrare och biolog

Maja Bohlin
Hundphysioterapeut
Hundmassör

Du kan efter genomgången utbildning erbjuda till hundägare:

Holistiska vektyg och synsätt att navigera genom vardagen

ZenDog retreat, upplevelser & kurser
Doga pass och kurser

Guidade meditationer med hund
Berörings terapi
Utvecklat och kreativit lärande för hund 
Emotionell rehablitering/känslo terapi
Friskvårdskurser
Skogsaktiviteter 

Du får dessutom:
Personlig utveckling
En fördjupad relation till din hund/ar

Hemarbete: 
Att bli en Dog Zen instruktör är ett hantverk, en erfarenhet man skapar sig dels igenom de föreläsningar och läror man får på plats men lika mycket genom de hemuppgifter man får, tiden man ska lägga på meditation, Doga, sig själv och sin hund.

Fortsättningsvis lär vi dig arbeta med hundar och deras hundägare genom behandlingar, kursverksamhet och personliga konsultationer.

Boende: 
Boende finns att boka på gården där utbildningen hålls samt på www.kallsedet.se