VALPUTVECKLING

Valputveckling är ett intressant ämne för många. Som Hundinstruktör, djursjukvårdare och valpköpare har du massvis att hämta under dessa dagar, valpens första tid påverkar hela dess liv. Få grundläggande kunskap om hundens första viktiga tid i livet och hur de återspeglas i personlighet och beteende.
 
Lär dig om den finstämda valputvecklingens alla faser, vad de innebär och vad man kan göra för att skapa optimala förutsättningar för valpens framtid. Lika mycket fördel som man kan skapa under valpens första levnadsveckor kan man skapa förödelse. Här får du lära dig hur du skapar fördel men även vad som händer om det blir fel – värdefull kunskap för att sedan kunna förstå och hjälpa den vuxna hunden.

Du får verktyg för hur du kan förbereda valparna för livet och just de utmaningar de kommer ställas inför (baserat på ras, individ och förväntningar på hunden). Oberoende på vad hunden ska användas för i vuxen ålder får du här lära dig hur du kan skapa avgörande förutsättningar för just den individen. Exempelvis att förbereda valpen/valparna för att bli: terapihund, vallhund, spår/sökhund, familjehund, draghund, servicehund, jakthund osv.

Du får också svar på frågor som:
När ska jag börja träningen av valparna? Kan jag träna dem för mycket? Hur hanterar jag en rädd valp? Hur mycket spelar arvet och miljön in? Hur kan jag hjälpa en osäker individ? Vilken typ av matskål ska jag använda vid matdags? När ska valparna lämna uppfödaren?

Start Sulviken, Åre
22 oktober 2021
 
Utbildningsdatum
22-24 oktober 2021

Förkunskapskrav
Ingen

Månadskostnad 1100kr
Pris: 4500kr (ink moms)

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera. 

Betalningsalternativ
Anmälningsavgift 1500kr betalas 20 dagar efter anmälan

1. Resterande 3000kr senast 30 dagar innan utbildningens start

2. Tre inbetalningar á 1100kr, första inbetalning 30 dagar innan start

 

Utdrag ur utbildningens innehåll:
Valpens utveckling
Prenatal stress, neonatal stress
Rädsle och nyfikenhets kurvor
Socialisering och prägling
Arv och miljö
Personlighetsfördelning i en kull
Valptester och lämplighets tester
Tikens roll och inflytandeTräning
Berikning för valpar
Den viktiga lärande lekenKroppskontroll och självförtroende
Etologi
Unghunds utveckling och träning
 
Sammanfattningsvis varför det är så viktigt med kunskap om valputveckling. Det som sker i en viss ålder då ett fönster är öppet i valpens inlärning har stor påverkan på valpens personlighet. All träning som sker efter är givetvis viktig och värdefull MEN det som valpen får med sig under dessa veckor blir inpräntat på ett sätt som bara kan ske då. Verktygen de får har de sedan, for life. Så uppfödare har ett stort ansvar och ett ännu större privilegium att få göra det.