DRAGHUNDSUTBILDNING - Musherskola

En spännande utbildning med hunden som draghund i fokus! För dig som vill lära dig mer om att vara en draghundsförare, hundens fysiska träning och alla bitar runtikring.

Utbildningen innehåller inspierande föreläsningar som vi blandar med handkraftiga uppgifter, som att lära sig knyta linor och knutar. Vi tar också ut föreläsningarna utomhus där du får klämma och känna på utrustning. Du får låna och prova på olika typer av utrustning och ställa tusen frågor och få hjälp av framstående personer med lång erfarenhet inom draghundssporten.  En hund stark i grunden är stark i stunden! De kräver kunskap om näringslära, träningslära och återhämtning, någonting vi lägger stor vikt vid på under dessa dagar.  Duktiga hundfysioterapeuthen Maja Bohlin från Outdoor dogs kommer och håller workshop kring styrketräning och hur man förebygger skador.
På kvällen framför den öppna elden berättar vi historier och sägner från förr. 

Oavsett ras, eller raser, många eller bara en hund, så passar denna utbildning dig som vill fördjupa dig i draghundens värld. Vi blandar teori med praktik. Grunderna för hundkörning, allt från vikten av rätt utrustning till uppvärmning och stretching. Viktig kunskap om stress och motivationsmodeller hjälper dig förstå din hunds träning bättre.
Felsökning när hundens inte vill dra eller saknar motivation. Vi kikar även in i långdistans hundarnas värld, en föreläsning om hur man tränar för extrema distanser och livsstilen som följer med det!

En omfattande och grundläggande utbildning om att "köra hund"!

Vill du bli draghundsinstruktör?

Sulviken, Åre
8 oktober 2021
 
Utbildningsdatum
8-10 oktober 2021

Förkunskapskrav
Inga

Du får lära dig om hunden som en atlet, träning, skador, återhämtning och mycket mera!

Utbildningens innehåll:

Utrustning
Träningslära
Träningsformer
Hundens anatomi
Massage och stretching
Försäsongs träning
Sommarträning
Valpens dragträning
Dragträning för nybörjaren
Klövja med hund
Tillverka linor och lära sig knopar
Överhettning.
Kost och kosttillskott 
Långdistanskörning och träning
Tävling och spår regler
Inlärningspsykologi
Vett och etikett inom sporten
Hundens motivation

Pris 3800kr alternativt
Familjepris: 6500kr

(max 3 personer)

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera. 

Önskar du dela upp betalningen är de inga problem, hör av dig till oss så ordnar vi det!