MOTHERHOOD

Två perspektiv möts när hundfysioterapeuten Maja Bohlin fokuserar på den fysiska biten och hundpsykologen Sandra Tellström omfamnar den mentala och själsliga. Tillsammans går vi grundligt igenom de tre olika stadierna "dräktighet", "mammaledighet" och "livet efter valpar". 

Detta är en utbildning som har en tydlig röd tråd:  "Hur du kan investera långsiktigt i tiken för ett hälsosamt liv för både henne och hennes valpar". 

Vi tänker ofta "outside the box" samtidigt som vi använder oss av urgamla metoder och blandar in modern forskning & studier. Här kommer du att hitta nya infallsvinklar och metoder. Det är en nytänkande utbildning som delvis utmanar gamla myter och tillvägagångsätt!

Vi arbetar med helheten för tiken och valparna hela vägen från befruktning till utflugna valpar. Vad bör du tänka på för att ge bästa förutsättningarna för en snabb återhämtning för tiken?
Hur påverkas tiken, själsligt, mentalt och fysiskt av dräktighet?  Hur påverkas hon emotionellt av att bli mamma? Hur skapar man förutsättningar för henne att bli den allra bästa versionen sig själv i rollen? Detta är några av de många frågor vi besvarar under utbildningens gång.

Genom att fokusera på att ge tiken de bästa tänkbara förutsättningarna för en dräktighet, valpning och livet som mamma - så skapas ovärderliga möjligheter för valparna att växa upp och stå stadigt på jorden genom de grundläggande förutsättningarna tiken i sin tur har gett dem.
Start 23 maj 2022
100% på distans, självstudier


Utbildningen innehåller tre block och släpps med en månads mellanrum, så du har tid att landa i materialet och sedan vara redo för nästa steg.

Läs om upplägg och utformning längre ned
Vi lämnar frågorna om avtal och juridik till andra uppfödarutbildningar. I den här utbildningen fokuserar vi istället helhjärtat på det mentala, själsliga och fysiska bitarna för en hund att bli och vara en mamma.
Mammor är egna fenomen med tillgång till superkrafter väl dolda för andra. Vi snackar urkrafter från ställen vi inte trodde fanns.

Khaleesi som den nyblivna mamman heter, lägger sig till rätta efter över ett dygns hårt arbete. Hon är trött men inte slagen, hon är fortfarande stark som en oxe. Hon har åtta små liv tätt intill sig och sover tungt.

Mammor kommer i många former, så fullkomligt olika men samtidigt precis likadana. Alla unika i sitt sätt att vara mamma. Att få ta del av dessa personliga handlag och deras relationer till sina valpar är inget mindre än en ynnest. 
Att komma tillbaka efter en "mammaledighet" är precis som för oss människor ibland en utmaning, men med rätt träning och tillvägagångssätt så kommer tiken tillbaka till sitt forna starka jag och kan fortsätta sin "karriär" som vallhund, draghund, jakthund, spårhund etc. Får hon i framtiden möjligheten att bli mamma igen är det ovärderligt med en full "recovery" från sin första kull när hon sen står inför en ny dräktighet.

Även om utbildningen har sitt fokus på tiken och hennes roll som mamma, så fördjupar vi oss också till viss del i valparna när vi tittar på bland annat personlighetstyper, hur  man identifierar dem, vad de innebär och vart vilken valp passar bäst.

Utbildningen är levande på alla sätt och vis och materialet är skapat i både text, föreläsningar, instruktionsvideos och samtal!

Du får följa en dräktighet hela vägen tills tiken lämnar ifrån sig sina valpar och under resans gång ta del av massor av snyggt redigerat videomaterial, pedagogiska förklaringar och både personliga och vetenskapliga kunskaper.

Ur utbildningens innehåll

Moderskap: instinkter, beteenden & känslor
Egenskapers påverkan på mamma rollen
Mamma roller och dess olika faser
Tikens uppfostrings teknik
Ursprunliga betenden
Val av avelsdjur bortom utställning &provresultet
Arv & miljö påverkan, tikens bakgrund
Domectiseringens påverkan
Relationen till uppfödaren
Förutsättningsbeteenden
Fodertiksproblematik och de viktiga förutsättningarna för fodertikar

Träning inför parning & dräktighet
- flertalet träningsprogram

Den viktiga mag, led och muskel hälsan
Palpering och genomgång av tikens fysik
Lär känna tiken, från insidan och ut
Rörelseanalyser
Komplikationer som resultat av inaktivitet under dräktighet

Hur kosten påverkar fertilitet, dräktighet, digivning och comeback

Dräktighets massage
Bukkirurgi och rehabilitering

Akupressur inför parning, i dräktighet, under valpning och i återhämtning

Sund "comeback" efter mammaledighet
Träning för att komma tillbaka

Lär känna tikens nya kropp och känsloliv

Ålder och olika stadier i livet att få valpar, påverkan och resultat

Valplåda och valphage utifrån flera perspektiv

Separationen från valparna
Valparnas personlighetstyper
Val av valp
Vi ser det såhär!
En valp kostar mellan 10.000-25.000kr, så kostnaden för den här utbildningen är intjänad redan efter din första sålda valp.

Går du utbildningen för att lära dig mer i din profession som Hundpsyklog, hundtränare, veterinär, fysioterapeut, eller dylikt så får du ta del av banbrytande kunskap som du kommer ha nytta av i många aspekter och sammanhang i resten av din karriär!

Vem passar utbildningen?

Kanske har du redan en dräktig tik, som du vill ge bästa förutsättningarna för inför kommande kull? Eller är det så att du vill ha hjälp och verktyg för att välja valp med avsikt att bli din framtida avelstik?  Du är kanske redan är en rutinerad uppfödare men söker nya infallsvinklar och inspiration för att förfina din uppfödning?  Du kan också vara yrkesverksam hundtränare eller veterinär som önskar fördjupa dig i ämnet, eller en "helt vanlig" hundägare med stor nyfikenhet som är du nyfiken på beteenden, tikens roll som mamma och vill lära dig mer inför ett framtida hundköp - så är utbildningen förmodligen också ett intressant tillskott i din kunskapsbank.

Den här utbildningen är en investering i ditt hundägarskap oavsett vart i processen du står!
Månadskostnad 1500kr
Pris: 10.000kr (ink moms)
Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.

Betalningsalternativ
Alternativ 1. Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande 8000kr
20 dagar innan utbildningens start.

Alternativ 2. Anmälningsavgift 2000kr betalas
10 dagar efter anmälan, sedan
fem inbetalningar á 1700kr

Tips!
Föreläsningspaketet "Valputveckling" är ett perfekt kompliment till denna utbildning.

Känns detta intressant för dig så finns ett paketpris då du betalar 11.000 kr för "Motherhood" och "Valputveckling"

Du kan läsa mer om föreläsningspaketet här

Så här går det till

På vår utbildningsplattform får du ta del av föreläsningar, övningar, träningsprogam, instruktionsvideos och till och med en talkshow på ämnet där vi lättsamt diskuterar de många lagren som moderskap innefattar. Du får en personlig inloggning/lösenord och har tillgång till allt material under 6 månaders tid. Utbildningen sker genom egen studier, men har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att återkoppla dem till oss så hjälper vi dig få ökad förståelse.


Utbildningen är uppdelad i tre delar som görs i en kronlogisk ordning med start av modulen "Dräktighet" där vi även innefattar inför parning och förberedelser för att bli och vara dräktig. Nästa del "Mammaledighet" tar vid 30 dagar senare och där vi går igenom de 8-10 veckor som tiken har sin valpkull. Sista modulen släpps ytterligare 30 dagar senare och heter "Livet efter valpar" där vi fokuserar på hennes comeback men också processen att lämna ifrån sig valpar. Sammanlagt är utbildingen tre månader lång, men du har tillgång till materialet i sex månader.


Alla texter är fritt att ladda hem till din dator och filmerna får du se hur många gånger du vill under de sex månader du har tillgång till utbildningen, rekommendationen är att du för anteckningar på filmerna så du har dem att tillgå i framtiden  - precis som på en "fysisk" utbilning!


Du får också tillträde till en Facebook grupp där du kan ställa frågor, ventliera funderingar och dela med dig av dina erfaranheter. Gruppen har du livslång tillgång till.
Sandra Tellström
Uppfödare & Hundpsykolog

16 år av uppfödning och 18 kullar med sig i baggaget så finns en hel del erfarenhet insamlat hos Sandra men i tilllägg en stor dos ödmjukhet då detta verkligen inte är ett ämne man blir fulllärd i.

Som hundpsykolog i grunden finns en ständig nyfikenhet för varför och hur och i utvecklingen av det hur man man förbättra och utveckla arbetet som uppfödare. Intresset för både genetiken, etologin, känslolivet och valputvecklingen har skapat denna utbildning där hon lär dig de många små knepen och verktygen för en uppfödning utöver det vanliga.

 

Maja Bohlin
Hundfysioterapeut

Efter många års erfarenhet med arbetande hundar har Maja utvecklat en stor föreståelse för det centrala och avgörande i hundens fysisk för ett hållbart resultat i både stunden och längden. Tikar och deras arbete som mammor är inget undantag.

Med noggrannhet, skicklighet och stort engagemang tar Maja med dig in i den här utbildningen där hon lär dig få förståelse för din tiks kropp, från insidan och ut.

 

Tillsammans bildar dem en härlig duo som ger dig en uppfödarutbildning ur ett genuint holistiskt perspektiv där du får möjlighet att skapa en helt unik uppfödning!