Yrkesutbildningen för dig som vet att hundägarskap handlar om mer än vardagslydnad och diciplin.  Den här utbildningen tar med dig på en resa genom hundens unika varande och lär dig om den från minsta molekyl till dess stora väsen.

Vi utbildar dig att förstå hundens fysik, beteende, mentalitet och själ. Vi lär dig verktyg att hjälpa hundar på en individuell nivå med metoder och tillvägagångssätt som bygger självkänsla och tillit i hunden. Vi fokuserar på relationer och värdet i samarbete och förståelse. Utbildningen har sin grund i fakta och forskning men också i hantverk, tyst kunskap och vi läser mellan raderna. Tillsammans skapar det en ovärderlig helhet som gör dig inte bara till en instruktör utan ett proffs på hund.

Givetsvis får du lära dig tekniker för koppelgående, inkallning, vardagshyffs och allt det där! Men vi vet att utan en djupare förståele för hundens väsen så blir de verktygen sällan framgångsrika, därför lägger vi mycket tid på att göra dig till en speciallist på hunden som art.


Längtar du efter att bryta ny mark, gå utanför ramarna och ha en kursverksamhet som inte bara bygger på traditionella kursformat. Vill du jobba professionellt med hund? Brinner du för att coacha hundägare till en bättre vardag?      Då är det här helt rätt för dig.

Att ha hund är olika för så många och vi är helt övertygade om att de finns en stor marknad som inte används idag. Den vill vi utforska tillsammans med dig.
Louise, Jens, Martina och Patrik.
Start 7 juni 2024
100% på distans

Modulerna har olika teman vi samlas kring, de släpps följande datum:

- Ramverk: 7 juni
- Relation: 15 augusti
- Livskvalité: 24 oktober
- Uppväxttid: 2 januari
- Hundens arbetsliv: 13 mars
- Hund som profession: 1 maj


Examen: juni 2025

Förkunskapskrav:
Gediget hundintresse


Vår utbildning är godkänd av Sveriges Hundföretagare
Bonus möjlighet
Tre dagar workshop
20-22 september i Sulviken med praktisk träning


Detta är inte obligatoriskt för att genomföra utbildningen, det är en bonusmöjlighet vi vill bjuda på utöver utbildningens egentliga innehåll för den som vill ha praktisk träning tillsammans med andra i fysisk form. Utbildningen är komplett och fullständig utan närvaro på dessa dagar.


Närvaro på workshop krävs för att kunna cerifiera sig hos Sveriges Hundföretagare.

På den här utbildningen kliver vi både in i de fyrkantiga och lika mycket utanför, vilket kommer ge dig en stabil grund för kursverksamhet med vingar att lyfta bortom de traditionella!

Vardagslydnadskurser i all ära fyller en viktig funktion, men passar inte alla. De blir lätt fyrkantigt med brist på motivation för hundägare likväl instruktörer.  Vi kommer under utbildningen att arbeta med olika konceptfokus för att ge dig möjlighet att utforska din roll som instruktör men även skapa bredd och många verktyg för dig att luta dig emot.

Att kunna paketera, marknadsföra och nå ut med sina koncept, kurser och upplevelser är en viktig hörnsten. Att bygga sitt varumärke och en kultur kring det man gör blir avgörande för framgången. Därför lägger vi även fokus på att hjälpa dig med de bitarna.

Det är viktigt att du får egna upplevelser tillsammans med din hund för att komma igång med kreativa processer och skapande. Samt få förståelse för det du i nästa skede ska göra tillsammans med kunden.
Din hund är också din kollega och genom er relation kan du få värdefull kunskap som inte kan köpas. Detta vill vi skapa förutsättningar för och du kommer att arbeta mycket med egen hund likväl som andras
Vårt mål och största fokus är att DU ska lyckas. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att arbeta med det vi gör och det smittar snabbt av sig på våra elever och skapar en lättsam, trygg och givande miljö att vistas.

Hos oss är de ofta högt i tak och vi utmanar våra elever i att ständigt fortsätta utvecklas. Det är oftast en lättsam stämning med nära till skratt samtidigt som vi ställer krav på våra elever - för att dem ska bli bäst! Hos oss är de roligt att gå utbildning och vi har en personlig relation till våra elever där vi är lyhörda och flexibla för varje elevs förusättningar, mål och visioner.
En distansutbildning som är anpassad till vårt moderna samhälle och avlånga land. Frihet att studera på egna villkor men utan att ta bort de personliga mötena, intressanta diskussionerna och pedagogiska föreläsningarna.  

Regelbundna webbaserade föreläsningar gör det lättare för dig att kombinera dina studier med arbete och familj. Vissa föreläsningar finns att ladda ned. Vi följer upp online föreläsningar med online möten där möjlighet finns att ställa frågor, ventilera funderingar och diskutera.

UNdervisningen

Utbildningen är uppdelad i sex moduler och du jobbar dig igenom en i taget med tillhörande praktik. Du får ta del av undervisningen genom förinspelade webinarium som vi följer upp med personliga samtal och återkoppling. Du får tydliga uppgifter att genomföra som du löpande får feedback och coaching i. Vi arbetar oss igenom en modul i taget jobbar oss sedan vidare till nästa.
 
Du kommer få en inloggning till vår utbildningsplattform online där du löpande kommer finna allt du behöver för att genomföra utbildningen på ett enkelt vis. På Facebook finns har vi en coachinggrupp för våra instruktörer under utbildning, där får du kompetensutveckling. Vi har också öppna "plugg kvällar" via Zoom där en lärare från Hundsteg är närvarande och kan svara på frågor. Våra "pluggkvällar" fungerar också som en plats att motiveras och känna gemenskap, vi har exemplevis alltid en fikapaus!

När man gör någonting på distans blir det extra viktigt med en gemenskap och tillhörighet - så de kommer vi lägga fokus på! Utbildningen innehåller mycket praktik som du ska göra både med egen hund och andras. Utvalda delar av praktiken filmas och redovisas till din lärare tillsammans med skriftliga inlämningsuppgifter

TIDSKRAV

Du kommer att behöva lägga cirka 4-7 timmar i veckan under utbildningens gång. Det kan innebära inläsning av litteratur, efterforskning av ett ämne, samtal med din mentor, videokonferenser och praktisk träning av egen eller andras hundar samt personlig utveckling.

EXAMINERING

Examinering sker löpande under utbildningens gång genom praktisk träning och skrivuppgifter samt deltagande i samtal online. Efter godkänd utbildning erhåller du ett diplom som styrker din kompetens.
Områden vi arbetar med under utbildningens gång:

Etologi: språk och beteende ur ett hundpsykologiskt perspektiv

Raskunskap och beteendebehov
Holistiskt hundperspektiv
Berikning och vardagsaktivering
Valpar & unghundar
Hormonell utveckling
Relation som fundament
Stress, kartläggning och detox
Passivitet, vila, avslappning och återhämtning
Friskvård, hälsa och välmående
Första hjälpen
Vardagsproblem och lösningar
Inkallning och koppelträning
Inlärningspsykologi, pedagogik och kommunikation
Hundars känsloliv
Hundens arbetsliv
Äventyr och skogen som klassrum Naturen som inspiratör
Lek och belöning

Din hund som kollega
Kursbyggnation och kultur
Entreprenörskap och företagande Personlig utveckling, vem är du som instruktör?
Kurskoncept och metodik
Din yrkesroll och professionalism
Zoommöten:
18 juni 18.00 – Frågemöte
27 juni 19.00 - Pluggkväll online
 
30 juli 18.00 – Gruppredovisning
 
13  augusti 18.00 – Coaching
20 augusti 18.00 – Modulmöte
 
3 september 18.00 – Coaching
17 september 18.00 – Frågemöte
 
 8 oktober 18.00 –Gruppredovisning
 22 oktober 18.00 - Coaching
29 oktober 18.00 – Modulmöte
 
12 november 18.00 – Frågemöte
26 november 18.00 - Coaching
 
10 decem 18.00– Gruppredovisning
 
2025
7 januari 18.00 – Terminsmöte
21 januari 18.00 - Coaching

4 februari 18.00 - Frågemöte
18 feb 18.00 - Gruppredovisning
 
4 mars 18.00 - Coaching
18 mars 18.00 – Modulmöte
 
8 april 18.00 - Coaching
22 april 18.00 – Gruppredovisning
 
6 maj 18.00 – Modulmöte
20 maj 18.00 - Coaching
 
3 juni 18.00 – Gruppredovisning
 
17 juni 18.00 – Avslutande möte
Sandra Tellström, huvudlärare & utbildningsansvarig

Lärare

Du får ta del av flera av Sveriges mest framstående hundtränare genom föreläsningar, uppgifter och mentorskap
 
Sandra Tellström. Hundsteg
Louise Tigerhielm, Hundantaget
Ida Johansson, Hund&Skog
Caroline Alupo, Alupohundkunskap
Jenny Bernström, Bergahundar
Maja Bohlin, Outdoordogs

 
Månadskostnad 2200kr
Pris: 30.000kr (ink moms)
 
 Betalningsalternativ:
1. Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande 27.000kr i samband med utbildningens start

2. Anmälningsavgift 3000kr betalas i samband med utbildningens start +  6 inbetalningar á 4600kr, första inbetalning 28 juni

3. Anmälningsavgift 3000kr betalas i samband med utbildningens start+  14 inbetalningar á 2200kr, första inbetalning 28 juni


Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningsavgifter (om du väljer att delbetala) diplomering/certifiering med mera.