HUNDINSTRUKTÖR

Längtar du efter att bryta ny mark, gå utanför ramarna och ha en kursverksamhet som inte bara bygger på traditionella kursformat. Vill du jobba professionellt med hund? Brinner du för att coacha hundägare till en bättre vardag?

Då är det här helt rätt för dig.

Att ha hund är olika för så många och vi är helt övertygade om att de finns en stor marknad som inte används idag. Den vill vi utforska tillsammans med dig.

På den här utbildningen kliver vi både in i de fyrkantiga och lika mycket utanför. Vilket kommer ge dig en stabil grund för kursverksamhet med vingar att lyfta bortom de traditionella.

Vardagslydnadskurser i all ära fyller en viktig funktion, men passar inte alla. De blir lätt fyrkantigt med brist på motivation för hundägare likväl instruktörer.  Vi kommer under utbildningen att arbeta med olika konceptfokus för att ge dig möjlighet att utforska din roll som instruktör men även skapa bredd och många verktyg för dig att luta dig emot.

Att kunna paketera, marknadsföra och nå ut med sina koncept, kurser och upplevelser är en viktig hörnsten. Att bygga sitt varumärke och en kultur kring det man gör blir avgörande för framgången. Därför lägger vi även fokus på att hjälpa dig med de bitarna.
Det är viktigt att du får egna upplevelser tillsammans med din hund för att komma igång med kreativa processer och skapande. Samt få förståelse för det du i nästa skede ska göra tillsammans med kunden.

Vårt mål och största fokus är att DU ska lyckas. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att arbeta med det vi gör och det smittar snabbt av sig på våra elever och skapar en lättsam, trygg och givande miljö att vistas.

Hos oss är de ofta högt i tak och vi utmanar våra elever i att ständigt fortsätta utvecklas. Det är oftast en lättsam stämning med nära till skratt samtidigt som vi ställer krav på våra elever - för att dem ska bli bäst! Hos oss är de roligt att gå utbildning och vi har en personlig relation till våra elever där vi är lyhörda och flexibla för varje elevs förusättningar, mål och visioner.

Din hund är också din kollega och genom er relation kan du få värdefull kunskap som inte kan köpas. Detta vill vi skapa förutsättningar för och du kommer att arbeta mycket med egen hund likväl som andras.

En distansutbildning som är anpassad till vårt moderna samhälle och avlånga land. Frihet att studera på egna villkor men utan att ta bort de personliga mötena, intressanta diskussionerna och pedagogiska föreläsningarna.  

Regelbundna webbaserade föreläsningar gör det lättare för dig att kombinera dina studier med arbete och familj. Vissa föreläsningar finns att ladda ned. Vi följer upp online föreläsningar med online möten där möjlighet finns att ställa frågor, ventilera funderingar och diskutera.

UNDERVISNINGEN

Utbildningen är uppdelad i sex moduler och du jobbar dig igenom en i taget med tillhörande praktik. Du får ta del av undervisningen genom förinspelade webinarium som vi följer upp med personliga samtal och återkoppling. Du får tydliga uppgifter att genomföra som du löpande får feedback och coaching i. Vi arbetar oss igenom en modul i taget jobbar oss sedan vidare till nästa.
 
Du kommer få en inloggning till vår utbildningsplattform online där du löpande kommer finna allt du behöver för att genomföra utbildningen på ett enkelt vis. Du tillhör en klass som vi samlar kring en Facebook grupp där möjlighet finns att ta hjälp av varandra, inspirera och peppa varandra. När man gör någonting på distans blir det extra viktigt med en gemenskap och tillhörighet - så de kommer vi lägga fokus på! Utbildningen innehåller mycket praktik som du ska göra både med egen hund och andras. Utvalda delar av praktiken filmas och redovisas till din lärare tillsammans med skriftliga inlämningsuppgifter.

TIDSKRAV

Du kommer att behöva lägga cirka 3-6 timmar i veckan under utbildningens gång. Det kan innebära inläsning av litteratur, efterforskning av ett ämne, samtal med din mentor, videokonferenser och praktisk träning av egen eller andras hundar samt personlig utveckling.

EXAMINERING

Examinering sker löpande under utbildningens gång genom praktisk träning och skrivuppgifter samt deltagande i samtal online. Efter godkänd utbildning erhåller du ett diplom som styrker din kompetens.

DISTANS
- Start 4 juni 2021

100% på distans

 

Modulerna har olika teman vi samlas kring och de släpps följande datum: 
 

4 juni: Relation 
30 juli: Ramverk

22 oktober: Livskvalité
10 december: Uppväxttid 

(Jullov 20/12-3/1)
28 januari: Arbete
18 mars: Yrke hund
Examen: 1 augusti


Bonus möjlighet:
Fyra dagar workshop
27-29 augusti i Sulviken
med praktisk träning
Detta är inte obligatoriskt för att genomföra utbildningen, det är en bonusmöjlighet vi vill bjuda på utöver utbildningens egentliga innehåll för den som vill ha praktisk träning tillsammans med andra i fysisk form. Utbildningen är komplett och fullständig utan närvaro på dessa dagar.


Förkunskapskrav:
Gediget hundintresse

LÄRARE

Du får ta del av flera av Sveriges mest framstående hundtränare genom föreläsningar, uppgifter och mentorskap.
 

Sandra Tellström. Hundsteg
Louise Tigerhielm, Hundantaget
Caroline Alupo, Alupohundkunskap
Jenny Bernström, Bergahundar
Maja Bohlin, Outdoordogs
Michelle Ohlsson, Hundsteg
Nina Johansson, Hund365

Områden vi arbetar med under utbildningens gång:

Kurskoncept och metodik.
Din yrkesroll och professionalism.  
Inlärningspsykologi, pedagogik och kommunikation.
Hundars känsloliv.
Hundens arbetsliv.
Äventyr och skogen som klassrum. Naturen som inspiratör.
Relation som fundament.
Stress, kartläggning och detox. Passivitet, vila, avslappning och återhämtning.
Friskvård. Lek och belöning.
Etologi: språk och beteende ur ett hundpsykologiskt perspektiv. Holistiskt hundperspektiv.
Berikning och vardagsaktivering. Valpar, unghundar och hormonell utveckling.
Vardagsproblem.
Inkallning och koppelträning.
Din hund som kollega.
Raskunskap.
Kursbyggnation och kultur. Entreprenörskap och företagande. Personlig utveckling, vem är du som instruktör?

Månadskostnad 2200kr
Pris: 30.000kr (ink moms)


Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.  

 
Betalningsalternativ:
1. Anmälningsavgift 3000kr betalas 15 dagar efter anmälan. Resterande 27.000kr senast 30 dagar innan utbildningens start

2. Anmälningsavgift 3000kr +
6 inbetalningar á 4600kr, första inbetalning 30 dagar innan start


3. Anmälningsavgift 3000kr +
14 inbetalningar á 2200kr, första inbetalning 30 dagar innan start

Påbyggnadspaket för Hundinstruktörer

Är du diplomerad Hundinstruktör sedan tidigare kan du köpa ett påbyggnadspaket till din utbildning som innehåller filmer, metodik samt kursplaneringar från vår nya hundinstruktörsutbildning.

Detta kan hjälpa dig till att utveckla dina kurser till att bli mer levande och dynamiska, ska kunna öppna upp en ny marknad för dig där du kan erbjuda innovativa, spännande och det oväntade till dina kunder. Vi tänker att du planerar en lång karriär inom yrket hund och då behöver man ibland ny inspireration när man planerar och håller kurs, passionen behöver finnas och den kräver näring och underhåll. Det är just vad detta paket handlar om.  


Du får även tillgång till en Facebookgrupp där övningarna kan diskuteras och frågor kan ställas.
Det blir också en samlingspunkt för utveckad kursverksamhet. 

Pris: 9000kr + moms
Möjlighet finns att dela upp betalningen på sex delbetalningar vid önskemål. En kostnad på 80kr/delbetalning tillkommer.

När du anmäler dig skriver du "Påbyggnadspaket" som namn på utbildningen i rubriken.