FRISKVÅRDSINSTRUKTÖR

En levande distanskurs!

En helhets utbildning med fokus på in likväl som utsidan hos hunden. Att skapa förutsättningar för och bibehålla en frisk hund handlar som så mycket mer än träning och kost. En frisk hund på in och utsida!

Under utbildningen får du lära dig många verktyg att uppnå god hälsa och livskvalité hos hundar. Detta kan du sedan omsätta i friskvårdskurser, workout pass, hjärngympa kurser, upplevelser, löpgrupper, privatträningar och konsultationer. 

Att må bra handlar om kropp och själ. Därför tar vi med alla bitar på den här utbildningen. Vi fokuserar på hundens själsliv likväl som muskler. Givetvis får du lära dig om träningslära men även hur man tränar upp hundens hjärna. En stark kropp kommer ge hunden känsla av självkontroll och en stark hjärna ger hunden förutsättningar att klara av vardagens stress och utmaningar. 

Distansutbildning - hur går det till?
Utbildningen är uppdelad i sex moduler och du jobbar dig igenom en i taget med tillhörande praktik. Du får ta del av undervisningen genom förinspelade webinarium som vi följer upp med personliga samtal och återkoppling. Du får tydliga uppgifter att genomföra som du löpande får feedback och coaching i. Vi arbetar oss igenom en modul i taget jobbar oss sedan vidare till nästa. Du kommer få en inloggning till våra speciella "elev sidor" där du löpande kommer finna allt du behöver för att genomföra utbildningen på ett enkelt vis.

Du tillhör en klass som vi samlar kring en Facebook grupp där möjlighet finns att ta hjälp av varandra, inspiera och peppa varandra. När man gör någonting på distans blir det exta viktigt med en gemenskap och tillhörighet - så de kommer vi lägga fokus på!

Utbildningen innehåller mycket praktik som du ska göra både med egen hund och andras. Utvalda delar av praktiken filmas och redovisas till din lärare tillsammans med skriftliga inlämningsuppgifter. 

Områden vi arbetar med under utbildningens gång:

Balansbollsinstruktör. Massage. Träningslära. Styrka, kondtion, koordination, balans och återhämtning. Doga. DogParkour. Hinderbanor. Löpning. Cirkelträning. Målinriktade skogspromenader.

Hälsa. Endokrina systemet. Muskler. Rörelseanalyser. Taktil terapi. Beteendebehov.
Näringslära. Foder. Vitaminer. Tillskott och naturläkemedel. Hundens känsloliv.  Avslappningsövningar. Triggerpunkter. Lekogram. Stressreducering. Hjärngympa.
Kurs och konceptplanering.

För att genomföra utbildningen kommer du behöva:
En balansboll (vi hjälper dig hitta rätt boll)
Belöningsgodis

Start 
19 september 2021

 
Modulerna släpps följande datum: 
19 september  - Modul 1 
31 oktober- Modul 2
(Jullov 19/12-1/1)
2 januari - Modul 3
6 mars- Modul 4
8 maj- Modul 5
26 juni-  Modul 6

1 september- Examen

Månadskostnad 2300kr
Pris: 25.000kr (ink moms)
 

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.
 

 
Betalningsalternativ:

Alternativ 1. Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan.
Resterande 22.000kr 20 dagar innan utbildningens start.

Alternativ 2. Anmälningsavgift 3000kr betalas 10 dagar efter anmälan, sedan
10 inbetalningar á 2300kr, första inbetalning görs 28 augusti.

Vi ämnar få till en en inspirerande, kreativ och trivsam utbildning - på distans!

LÄRARE

Sandra Tellström
Hundpyskolog, Dogalärare,
Friskvårdsinstruktör, Balansbollsinstruktör, DogParkourinstruktör.


Louise Tigerhielm
Hundinstruktör & Friskvårdsinstruktör

Maja Bohlin, Outdootdogs
Hundfysioterapeut


Jenny Bernström, Bergahundar
Äventyrsguide, SUPinstruktör,
Professionell Hundtränare


Malin Andersson, DogParkour Sweden
DogParkourinstruktör, Hundinstruktör, Friskvårdsinstruktör