DRAGHUNDS
INSTRUKTÖR

En fyrstegs utbildning som ger dig grundläggande och djup kunskap inom dragträningens alla variationer.

Helhjärtat och noggrant får du lära dig om fysträning, näringslära, utrustning, skador och allt som krävs för hunden att bli en sund draghund!

Materialet till den här utbildningen är inspelat på många platser, bland annat i hundgårdar, på fyrhjulingen, vid starter, i materialhuset och vid släden under fikapausen på fjället - allt för att ge dig en levande utbildning på distans där du kan få se och nästan till och med känna hundens arbete som draghund!

På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en gedigen och grundläggande utbildning inom ämnet. Från nybörjare till långdistanskörning, från kost till beteende. Som draghundsinstruktör har du en djup förståelse för sporten och alla dess delar.

Du får lära dig om hunden som atlet, hur du bygger upp en stark och hållbar hund, träningsprogram, skador, problemlösning, återhämtning, utrustning och mycket mera.  Utbildningen är mycket grundläggande och du får en bred kunskap på området vilket öppnar många dörrar för dig i din framtida kursverksamhet, träningsgrupper eller för dig som vill djupdyka i ämnet för eget intresses skull!

Vi vågar oss på att säga att detta är den mest heltäckande utbildning inom draghundar som finns i Sverige idag - du får lära dig allt minsta detalj i att välja rätt lintyp till hur du planerar för en 100 mil lång tur eller SM i barmark.
Materialet till den här utbildningen är inspelat på många platser, bland annat i hundgårdar, på fyrhjulingen, vid starter, i materialhuset och vid släden under fikapausen på fjället!

allt för att ge dig en levande utbildning på distans där du kan få se och nästan till och med känna hundens arbete som draghund!
Start 1 sept 2022
100% på distans


Utbildningsdatum:
1 september
Modul 1: förberedande träning & utrustning

3 oktober
Modul 2: dragträning , skador & problem, träning och näringslära

7 november
Modul 3: hunden som en elitidrottare

5 december
Modul 4: Kursverksamhet
Utbildningen innehåller över 100 undervisningsfilmer

utbildningens innehåll:

Styrka, smidighet och kondionsträning
Anatomi och hundens kropp i draget
Rörelseaparaten, det korrekta steget, rörelseanalyser
Skador och överhettning
Näringslära, kost och kosttillskott

Försässongsträning & skadeförebyggande träning
Ledarhundens träning och viktiga roll
Barmarksträning
Träning på snö
Kommandon och teknikörning
Träning i olika åldrar
Valpen och nybörjarhundens träning
Felsökning, när träningen inte går som önskat

Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar

Rutiner vid start, stop och vila
Omköring och störningsträning
Träning under viloperioder (ofta sommaren)

Träna mot ett mål
Sprinträning
Medeldistans tränin
Långdistans träning
Fjällturer
Löpträning
Sommarträning och träning under viloperioder
Metodik, övningar och träning
Stretching & massage
Träningsvärk
Akupressur

Bygga upp ett hundspann

Träningsplaner
Kursverksamhet och planering
Lärare
Utbildningen leds av Sandra Tellström som också bidrar med flertalet föreläsningar, instruktionsvideos och tar med dig ut i spåret och delar stora som små tips och råd. Fysioterapeuten Maja Bohlin ansvarar för den fysiologiska delen och lär dig träna på ett hållbart sätt och förebygga skador! Långdistansföraren Stephen Copp delar sina erfarenheter i flera föreläsningar, biathlon och löparen Jenny Bernström lär dig om sprit, canicross och hundkörning med en eller två hundar.
Hundpsykolog, uppfödare & hundspannsförare Sandra Tellström
Fysioterapeut Maja Bohlin

Introduktionsfilm

Månadskostnad 1600kr
Pris: 11.000kr (ink moms)

Betalningsalternativ
Alternativ 1. Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande 9000kr
20 dagar innan utbildningens start.

Alternativ 2. Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan, sedan
sex inbetalningar á 1600kr

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, delbetalningskostnader (om du delbetalar) diplomering/certifiering med mera.
Såhär går det till
1 september kör vi igång och du får ta del av utbildningens första modul, där får du lära dig om stryketräning och rörlighetsträning, utrustning och förberedande träning. Du läser in dig på material och tar del av förinspelade föreläsningar (som du sedan kan gå tillbaka till under hela utbildningens gång). Tillsammans med din egen hund följer du det träningsprogram som vi förmedlar till dig. Er träning redovisar du för genom text, bild och film i vårt digitala klassrum på Facebook.

4 oktober är det dags för modul 2 och vi du får tillgång till mer material, föreläsningar och träningsprogram. Här finns flera träningsprogram att följa och du väljer det som passar dig och din hund bäst med hänsyn till ras, ålder, tidigare erfarenheter och träning. Du får också fördjupa dig inom vanliga skador samt hur man förebygger dem. Att äta rätt är lika viktigt som att träna på ett korrekt sätt - i den här modulen får du lära dig mer om näringslära baserat på fysiskt arbetande hundar. Även här redovisar du för er träning genom text, bild och film i vårt digitala klassrum på Facebook.

8 november kör vi igång tredje och sista modulen, din och din hunds tränings fortlöper med coaching och hjälp av oss samtidigt som du lär dig mer om hunden som en elitidrottare. En kunskap som även om du inte har planer på att träna eller lära ut träning på den nivån har nytta av även i enklare träningsupplägg. Vi börjar här även prata om tävlingsregler och kursverksamhet. I den här delen ska du träna upp ett annat ekipage (hund och ägare) som en del i din examinering.


Vart tar utbildningen rum?
- På vår utbildningsplattform får du ta del av flertalet föreläsningar, texter och träningsplaner.
- Du får ett personlig inloggning/lösenord och har tillgång till allt material under 6 månaders tid.
- Vi använder oss sen av ett digitalt klassrum på Facebook där du kan ställa frågor, få coaching och hjälp med din träning genom filmer och bilder du delar med dig av.