DRAGHUNDS
INSTRUKTÖR

En trestegs utbildning som skapar en grundstark hund som också blir stark i stunden. 

Helhjärtat och noggrant får du lära dig om fysträning, näringslära, utrustning, skador och allt som krävs för hunden att bli en sund draghund!

Materialet till den här utbildningen är inspelat på många platser, bland annat i hundgårdar, på fyrhjulingen, vid starter, i materialhuset och vid släden under fikapausen på fjället - allt för att ge dig en levande utbildning på distans där du kan få se och nästan till och med känna hundens arbete som draghund!

På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en gedigen och grundläggande utbildning inom ämnet. Från nybörjare till långdistanskörning, från kost till beteende. Som draghundsinstruktör har du en djup förståelse för sporten och alla dess delar.

Du får lära dig om hunden som atlet, hur du bygger upp en stark och hållbar hund, träningsprogram, skador, problemlösning, återhämtning, utrustning och mycket mera.  Utbildningen är mycket grundläggande och du får en bred kunskap på området vilket öppnar många dörrar för dig i din framtida kursverksamhet, träningsgrupper eller för dig som vill djupdyka i ämnet för eget intresses skull!

Vi vågar oss på att säga att detta är den mest heltäckande utbildning inom draghundar som finns i Sverige idag - du får lära dig allt minsta detalj i att välja rätt lintyp till hur du planerar för en 100 mil lång tur eller SM i barmark.
Materialet till den här utbildningen är inspelat på många platser, bland annat i hundgårdar, på fyrhjulingen, vid starter, i materialhuset och vid släden under fikapausen på fjället!
allt för att ge dig en levande utbildning på distans där du kan få se och nästan till och med känna hundens arbete som draghund!
Utbildningen innehåller över 100 undervisningsfilmer
Utdrag ur utbildningens innehåll

Styrke, smidighet och kondionsträning
Anatomi och hundens kropp i draget
Rörelseaparaten, det korrekta steget och rörelseanalyser
Metodik, övningar och träning
Stretching, massage och träningsvärk
Förebyggande träning
Barmark och snösäsong med tillhörande utrustning
Bygga upp ett hundspann
Ledarhundens träning och viktiga roll
Kommandon och teknikörning
Rutiner vid start, stop och vila
Omköring och störningsträning
Träning under viloperioder (ofta sommaren)
Skador och överhettning
Näringslära, kost och kosttillskot
Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar
Felsökning, när träningen inte går som önskat
Valpen och nybörjarhundens träning
Träna mot ett mål
Sprinträning
Medeldistans tränin
Långdistans träning
Fjällturer
Löpträning
Sommarträning och träning under viloperioder

Träningsplaner
Kursverksamhet och planering

Introduktionsfilm

Start 1 sept 2021
100% på distans


Utbildningsdatum:
1 september
Modul 1: förberedande träning & utrustning

4 oktober
Modul 2: dragträning , skador & problem, träning och näringslära

8 november
Modul 3: hunden som en elitidrottare, tävlingsregler och  kursverksamhet
Lärare Sandra Tellström
Lärare Maja Bohlin
Månadskostnad 1500kr
Pris: 10.000kr (ink moms)
Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.
 
Betalningsalternativ
Alternativ 1. Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande 8000kr 20 dagar innan utbildningens start.

Alternativ 2. Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan, sedan
sex inbetalningar á 1500kr

Så här går det till

1 september kör vi igång och du får ta del av utbildningens första modul, där får du lära dig om stryketräning och rörlighetsträning, utrustning och förberedande träning. Du läser in dig på material och tar del av förinspelade föreläsningar (som du sedan kan gå tillbaka till under hela utbildningens gång). Tillsammans med din egen hund följer du det träningsprogram som vi förmedlar till dig. Er träning redovisar du för genom text, bild och film i vårt digitala klassrum på Facebook.

4 oktober är det dags för modul 2 och vi du får tillgång till mer material, föreläsningar och träningsprogram. Här finns flera träningsprogram att följa och du väljer det som passar dig och din hund bäst med hänsyn till ras, ålder, tidigare erfarenheter och träning. Du får också fördjupa dig inom vanliga skador samt hur man förebygger dem. Att äta rätt är lika viktigt som att träna på ett korrekt sätt - i den här modulen får du lära dig mer om näringslära baserat på fysiskt arbetande hundar. Även här redovisar du för er träning genom text, bild och film i vårt digitala klassrum på Facebook.

8 november kör vi igång tredje och sista modulen, din och din hunds tränings fortlöper med coaching och hjälp av oss samtidigt som du lär dig mer om hunden som en elitidrottare. En kunskap som även om du inte har planer på att träna eller lära ut träning på den nivån har nytta av även i enklare träningsupplägg. Vi börjar här även prata om tävlingsregler och kursverksamhet. I den här delen ska du träna upp ett annat ekipage (hund och ägare) som en del i din examinering.Vart tar utbildningen rum?
På vår utbildningsplattform får du ta del av flertalet föreläsningar, texter och träningsplaner.
Du får ett personlig inloggning/lösenord och har tillgång till allt material under 6 månaders tid.
Vi använder oss sen av ett digitalt klassrum på Facebook där du kan ställa frågor, få coaching och hjälp med din träning genom filmer och bilder du delar med dig av.