DRAGHUNDSINSTRUKTÖR

Vi kör den på distans under 2021!

Draghundsträning växer i rekordfart över hela Sverige och efterfrågan på kunniga instruktörer på området har växt sig stort under de senaste åren.


På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en gedigen och grundläggande utbildning inom ämnet. Från nybörjare till långdistanskörning, från kost till beteende. Som draghundsinstruktör har du en djup förståelse för sporten och alla dess delar.

Du får lära dig om hunden som atlet, hur du bygger upp en stark och hållbar hund, träningsprogram, skador, problemlösning, återhämtning, utrustning och mycket mera.  Utbildningen är mycket grundläggande och du får en bred kunskap på området vilket öppnar många dörrar för dig i din framtida kursverksamhet, träningsgrupper eller för dig som vill djupdyka i ämnet för eget intresses skull!

Materialet till den här utbildningen är inspelat på många platser, bland annat i hundgårdar, på fyrhjulingen, vid starter, i materialhuset och vid släden under fikapausen på fjället - allt för att ge dig en levande utbildning på distans där du kan få se och nästan till och med känna hundens arbete som draghund!

Såhär går det till!
1 mars kör vi igång och du får ta del av utbildningens första modul, där får du lära dig om stryketräning och rörlighetsträning, utrustning och förberedande träning. Du läser in dig på material och tar del av förinspelade föreläsningar (som du sedan kan gå tillbaka till under hela utbildningens gång). Tillsammans med din egen hund följer du det träningsprogram som vi förmedlar till dig. Er träning redovisar du för genom text, bild och film i vårt digitala klassrum på Facebook.

1 april är det dags för modul 2 och vi du får tillgång till mer material, föreläsningar och träningsprogram. Här finns flera träningsprogram att följa och du väljer det som passar dig och din hund bäst med hänsyn till ras, ålder, tidigare erfarenheter och träning. Du får också fördjupa dig inom vanliga skador samt hur man förebygger dem. Att äta rätt är lika viktigt som att träna på ett korrekt sätt - i den här modulen får du lära dig mer om näringslära baserat på fysiskt arbetande hundar. Även här redovisar du för er träning genom text, bild och film i vårt digitala klassrum på Facebook.

1 maj kör vi igång tredje och sista modulen, din och din hunds tränings fortlöper med coaching och hjälp av oss samtidigt som du lär dig mer om hunden som en elitidrottare. En kunskap som även om du inte har planer på att träna eller lära ut träning på den nivån har nytta av även i enklare träningsupplägg. Vi börjar här även prata om tävlingsregler och kursverksamhet. I den här delen ska du träna upp ett annat ekipage (hund och ägare) som en del i din examinering.


Vart tar utbildningen rum?
På vår utbildningsplattform får du ta del av flertalet föreläsningar, texter och träningsplaner.
Du får ett personlig inloggning/lösenord och har tillgång till allt material under 6 månaders tid.
Vi använder oss sen av ett digitalt klassrum på Facebook där du kan ställa frågor, få coaching och hjälp med din träning genom filmer och bilder du delar med dig av.

Utdrag ur utbildningens innehåll:
Styrketräning
Barmark och snösäsong
Sommarträning
Hundens fysik och anatomi
Metodik, övningar och träning
Sportens historia
Skador och överhettning
Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar
Massage och stretching
Användningsområden
Felsökning
Långdistans körning
Kost och kosttillskot
Valpen och nybörjarhundens träning
Tävlingsformer, spår, regler

Kursverksamhet och planering

Start
1 mars

Utbildningsdatum:
1 mars
Modul 1: förberedande träning & utrustning

1 april
Modul 2: dragträning , skador & problem, träning och näringslära

1 maj
Modul 3: hunden som en elitidrottare, tävlingsregler och  kursverksamhet

 

En hund stark i grunden är stark i stunden!

Månadskostnad 1500kr
Pris: 9000kr (ink moms)

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera. 

Betalningsalternativ
Alternativ 1. Anmälningsavgift 2000kr betalas 20 dagar efter anmälan. Resterande 7000kr senast 30 dagar innan utbildningens start.

Alternativ 2.  Anmälningsavgift 2000kr betalas 20 dagar efter anmälan.  Fem inbetalningar á 1500kr, första inbetalning 28 februari.

LÄRARE

Sandra Tellström
Hundpyskolog & Hundspannsförare

Maja Bohlin, Outdootdogs
Hundfysioterapeut