DRAGHUNDSINSTRUKTÖR

Draghundsträning växer i rekordfart över hela Sverige där barmarkskörningen har en nästintill central plats. Efterfrågan på kunniga instruktörer på området växer i takt med sporten!

På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en gedigen och grundläggande utbildning inom ämnet. Från nybörjare till långdistanskörning, från kost till beteende. Som draghundsinstruktör har du en djup förståelse för sporten och alla dess delar.

Du får lära dig mer om hunden som en atlet, träning, skador, återhämtning och mycket mera. Som draghundsinstruktör har du kunskap om allt från fysträning till utrustning. Utbildningen är mycket grundläggande och du får en bred kunskap på området vilket öppnar många dörrar för dig i din framtida kursverksamhet.

Den här utbildningen ger dig möjlighet att ha en helt ny typ av kurser som lockar nya kunder och "gamla" kunder att komma tillbaka. Drag (och klövja) är en suverän sysselsättning för hunden oavsett ras och vart i landet man bor och så är det väldigt roligt! Utbildningen passar även för dig som jobbar som Problemhundskonsult och vill bredda din kunskap i sysselsättning att förmedla till hundar i behov av arbete.

Vi blandar föreläsningar med praktisk träning, utbildningen hålls i vackra Jämtlandsfjällen där Team Snowquest 30 tal hundar bor och arbetar och du får därför också en god inblick i hur draghundsvärlden fungerar.

Undervisning:
Vi blandar praktik med teori. Undervisningen är levande och inspirerande den har utformats av hundspannsföraren Sandra Tellström från Team Snowquest som tävlat med sina hundar i många år. Delar i undervisningen: praktik, föreläsningar, filmvisning, grupparbeten ,enskilda arbeten. Hemuppgifter tillkommer.

Boende: 
Behöver du hjälp att hitta boende under dina utbildningstillfällen så hjälper vi dig gärna. Vi erbjuder boende i direkt anslutning till våra utbildningslokaler och har även avtal med närliggande stugby och camping. Kontakta oss för mer info!

Utdrag ur utbildningens innehåll:
Styrketräning
Barmark och snösäsong
Sommarträning
Hundens fysik och anatomi
Metodik, övningar och träning
Tävlingsformer, spår, regler
Raskunskap
Sportens historia
Skador och överhettning
Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar
Massage och stretching
Användningsområden
Felsökning
Belöningstekniker
Långdistans körning
Hundens beteende
Kost och kosttillskot
Valpen och nybörjarhundens träning

Kursverksamhet och planering

Start Sulviken
Start 19 november

Utbildningsdatum:

19-22 november

En hund stark i grunden är stark i stunden!

De kräver kunskap om näringslära, träningslära och återhämtning, någonting vi lägger stor vikt vid på under dessa dagar. 

Duktiga hundfysioterapeuthen Maja Bohlin från Outdoor dogs kommer och håller workshop kring styrketräning och hur man förebygger skador.

Månadskostnad 1100kr
Pris: 6500kr (ink moms)

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera. 

Betalningsalternativ
Anmälningsavgift 2000kr betalas 20 dagar efter anmälan

1. Resterande 4500kr senast 30 dagar innan utbildningens start

2. Tre inbetalningar á 1700kr, första inbetalning 30 dagar innan start