Pack&Puppy managment

Nu har vi gjort det! Tillsammans med Holistic Hound i Skåne!

Slagit ihop vår två mest populära utbildningar till en ”crash course” i ämnet. Packmanagment och Valputveckling. Ta chansen i höst i Lomma att få en djupdykning i bägge ämnena när vi rumsterar om i dem, gräver nyfiket, utforskar, både fastslår forskning och dementerar myter. Vi delar med oss av ny kunskap och insikter om att ha, leva och arbeta med hund.

En modern, uppfriskande 2.5 dags utbildning för dig som vill få ökad förståelse för hundars personligheter, känslor, socialt samliv, kommunikation och konflikthantering. För dig som är nyfiken på varför hundar blir som de blir, vilka tidiga erfarenheter som spelar roll, hur spelar de roll och vad man själv påverka. Värdefull kunskap för dig som vill utveckla din roll i dina hundars liv för att nå större samarbete, gemenskap och framgång.

Under dessa dagar har vi plockat ut precis alla russin i kakan till er – varmt välkomna till ett samarbete mellan Hundsteg och Holistic Hound i Skåne.


Mer information:

Föreläsare: Sandra Tellström, Hundsteg

Hundens flockliv och leverne är ett kärt ämne för oss på Hundsteg som vi känner oss väl förankrade i, genom egen praktiskt erfarenhet men även utbildning. Hos oss i Sulviken bor och lever 30 draghundar tillsammans i olika flockar. Vi föder upp hundar med fokus på framgångsrika arbetshundar men även fungerade familjehundar med hjälp av ett framgångsrikt valputvecklingsprogram vi gärna delar med oss av!

Våra hundar arbetar tillsammans i stora grupper och deras förmåga att kunna samarbete, respektera varandra och vara lyhörda är avgörande för träningen och arbetets framgång. Att de har goda coopingskills och många verktyg att ta till när det blir skarpt läge är en förutsättning för att bibehålla en sund och välmående vardag. Något man som hundägare har nytta av oavsett om man har två eller 30 hundar.
 
Mycket av ansvaret för allt detta ligger på oss som hundägare, att vi kan skapa förutsättningar för relationer att utvecklas på ett naturligt sätt, att vi kan hantera konflikter och vända dem till samarbete istället för osämja. Det är vi som hundägare som sätter ribban och normen för den kultur våra hundar har. För oss är de omöjligt att se de på något annat vis än att en sund flock börjar med dig som hundägare.
 
Att ha förmånen att ha flera hundar är enormt lärorikt, givande och roligt men de kan också snabbt vändas till en stressfull och ångestladdad vardag. De vill vi lära er hur man undviker. Vi vill dela med oss av vår erfarenhet och kunskap, av verktyg och insikter. Vi har fokus på konflikthantering likväl som förutsättningsarbete.
 
Valputveckling

Lär dig om den finstämda valputvecklingens alla faser, vad de innebär och vad man kan göra för att skapa optimala förutsättningar för valpens framtid. Lika mycket fördel som man kan skapa under valpens första levnadsveckor kan man skapa förödelse. Här får du lära dig hur du skapar fördel men även vad som händer om det blir fel – värdefull kunskap för att sedan kunna förstå och hjälpa den vuxna hunden.

Du får verktyg för hur du kan förbereda valparna för livet och just de utmaningar de kommer ställas inför (baserat på ras, individ och förväntningar på hunden). Oberoende på vad hunden ska användas för i vuxen ålder får du här lära dig hur du kan skapa otroliga förutsättningar för just den individen. Exempelvis att förbereda valpen/valparna för att bli: terapihund, vallhund, spår/sökhund, familjehund, draghund, servicehund, jakthund osv.

Du får också svar på frågor som:
När ska jag börja träningen av valparna? Kan jag träna dem för mycket? Hur hanterar jag en rädd valp? Hur mycket spelar arvet och miljön in? Hur kan jag hjälpa en osäker individ? Vilken typ av matskål ska jag använda vid matdags? När ska valparna lämna uppfödaren?
 

Lomma, 6 september
6-8 september 2019
(start 13.00 den 6e september)

Vart:
Holistic Hound i Lomma

Pris:
4500kr

Anmäl dig innan 30 januari och du betalar bara 3900kr!

Du betalar en anmälningsavgift på 800kr 20 dagar efter anmälan, resterande betalas in 30 dagar innan utbildningen start.

Anmäl dig här