Hundinstruktör

Hos oss blir du proffs på inlärning! Att bli hundinstruktör hos oss innebär att du får lära dig hur den grundläggande inlärningspsykologin fungerar och hur du ska använda den. Med den kunskapen kan du sedan navigera dig igenom det mesta!  

Vad lär du dig?
Efter genomgången utbildning hos oss så kan du hålla grund, valp, fortsättning och aktiveringskurser samt privatlektioner med en ras - och individanpassad träning. Du har kunskap inte bara i inlärning och metodik utan även i hundens beteende, hälsa och historia. Du har lärt dig hur man sätter samman en kurs, hur du marknadsför dig på bästa sätt, lägger upp en budget och driver ett företag.

På vår hundinstruktörsutbildning kommer du alltid att bli sedd, vi har personligt mentorskap baserat på elevens önskemål. Vårt mål och största fokus är att DU ska lyckas. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att arbeta med det vi gör och det smittar snabbt av sig på våra elever och skapar en lättsam, trygg och givande miljö att vistas.

Hos oss är de ofta högt i tak och vi utmanar våra elever i att ständigt fortsätta utvecklas. Det är oftast en lättsam stämning med nära till skratt samtidigt som vi ställer krav på våra elever - för att dem ska bli bäst! Hos oss är de roligt att gå utbildning och vi har en personlig relation till våra elever där vi är lyhörda och flexibla för varje elevs förusättningar, mål och visioner.

Undervisningen:
Sker genom praktik, pedagogiska och inspirerande föreläsningar, grupparbeten, filmer och enskilt arbete som redovisas inför grupp och/eller skriftligt. Två slutprov, ett teoretisk och ett praktiskt.

I utbildningen ingår ett nära sammarbete med dina lärare, vi följer ditt arbete hemma via inlämningsuppgifter som vi lägger tid på att noggrant läsa och ge konstruktiv feedback på, så att du kan utvecklas och bli ännu bättre! Vi har ett stort intresse i att du tillgodogör dig utbildningen på bästa sätt och därför stannar inte vårt engagemang i klassrummet utan vi finns alltid nära till hands via epost och telefon.

Val av metod
Vi baserar inte vår träning på ”mjuka eller hårda metoder”, vi baserar vår träning på kunskap kring hur hunden lär sig. Vi använder sedan den kunskapen för att på ett trevligt, respektfullt och etiskt korrekt sätt lära hunden det vi önskar. Att använda sig av begrepp som ”mjuk” eller ”hård” känns för oss märkligt. Det är självklart att vi respekterar hunden och inte behandlar den på ett sätt som skulle kunna vara smärtsamt, varken för själen eller kroppen.


Inlämningsuppgifter
Hemarbetet räknar vi är i snitt 2-3 timmar veckan där de under vissa veckor kan vara mer intensivt medan andra veckor helt utebli. Med god planering och framförhållning ska de inte vara några problem att arbeta heltid samtidigt som studera hos oss. Hemarbetet är uppdelat i följande områden:

 

 •  Praktik
 •  Fallbeskrivningar
 •  Raskunskap
 •  Sjukdomar
 • Litteratur
 • FördjupningsarbeteStockholmsutbildningen - 50 % på distans
En utbildning som är anpassad till vårt moderna samhälle och avlånga land. Frihet att studera på egna villkor men utan att ta bort de personliga mötena, intressanta diskussionerna och pedagogiska föreläsningarna.
 
Vi vill att det ska vara möjligt att kunna gå utbildning hos oss oavsett vart man bor och därför har vi blandat distansstudier med fysiska träffar. Det är sammanlagt sex träffar i Stockholm fördelat under cirka ett års tid, mellan träffarna får du ta del av webbaserade föreläsningar, studiefilmer och coachingsamtal online. Att delvis göra utbildningen distansbaserad sparar dig tid och pengar på resor.
 
Vi tror att det här utbildningsformatet är den perfekta kompromissen mellan distans och traditionell utbildning, utan att kompromissa på kvalité eller den viktiga personliga aspekten vi på Hundsteg värnar om.
 
Regelbundna onlineföreläsningar gör det lättare för dig att kombinera dina studier med arbete och familj. Vissa föreläsningar finns att ladda ned och ta del av när det passar dig, andra är live streamade med möjlighet för interaktion och diskussioner. Vi följer alltid upp våra förinspelade online föreläsningar med skypemöten där möjlighet finns att ställa frågor, ventilera funderingar och diskutera.

Hundträning – ett hantverk
Våra fysiska träffar innefattar kvalitativa föreläsningar, spännande diskussioner och praktiskt träning med hund. Att träffas är för oss en avgörande del i att skapa en god kvalité på utbildningen, fingertoppskänsla är grundläggande när man arbetar med hund och det lärs inte ut på distans. Att träna hund är ett hantverk som kräver personliga möten för att utvecklas. Därför tycker vi att det är viktigt med de fysiska träffarna.

Vi vet att pedagogik är viktigt när man tränar hund, därför lägger vi stort fokus på det även när vi utbildar våra elever. Vi guidar dig på ett enkelt och lättsamt sätt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en lärorik och rolig utbildning.
 
Utbildningen innehåller:

 • Sex träffar i Stockholm
 • Regelbundna coachingsamtal via videochat som ger möjlighet till uppföljning och att ventilera funderingar
 • En egen mentor för personligutveckling
 • Tillgång till genomarbetade filmer hemifrån under hela utbildningen vilket både förenklar och effektiviserar ditt lärande.
 • Flertalet onlineföreläsningar du enkelt följer hemifrån
 • Studiematerial samt litteratur

 
Våra onlinebaserade kanaler är lätta för alla att använda och vi hjälper dig givetvis med den tekniska biten vid behov.

 
Månadskostnad 2200kr Delbetalning erbjuds, se nedan
Pris: 30.000kr (ink moms)

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.  
 
Betalningsalternativ:
Anmälningsavgift 3000kr betalas 20 dagar efter anmälan.

 1. Resterande 27.000kr senast 30 dagar innan utbildningens start
 2. 6 inbetalningar á 4600kr, första inbetalning 30 dagar innan start
 3. 14 inbetalningar á 2200kr, första inbetalning 30 dagar innan start

Utdrag ur utbildningens innehåll:
 
Introduktion
Inlärning. Pedagogik.
Kommunikation
Av- material
Studieteknik & coaching
Metodik 1
Belöning och störningstrappor
Koppel & inkallning
Träningsmetoder
Ledarskap, dominans,
bestraffningar –innebörd
Vardagsproblem
 
Klicker 1 –Inlärnings principer
Klassisk & operant inlärning
Kommandon, stimuli, respons
Styrd & fri operant inlärning
Latens tid, kriteriemål,
tränings logg
Terminologi
Kompetensnivåer
 
Stress och aktivering
Stress symptom,
hantering, orsak
Adrenalin, kortisol, ADH.
Testosteron
Motivation, stress och arousal
Modell för hundens vardag
Berikning, motivationsklocka
Aktivering/Sysselsättning
Lekutveckling, lekens funktion Belöningar
 
Raskunskap
Jaktkoden. Historia  
Rasers historia och arbete
Olika rasers behov

Etologi
Signalernas funktion
Filmade hundmöten
Aggression
Arvet från vargen
Flockkonstruktion
Kritiskt och flyktavstånd
Vargen idag och igår
 
Valpen
Utveckling och metodik
Metodik 2
 
Friskvård
Akuta tillstånd
Hälsovård & sjukdomar
Hundens mat, ätproblem
 
Att hålla kurs
Kursplanering
Framförande
Grupp psykologi
Anpassad inlärning
Talängslan, förväntansångest, social rädsla
Metodik 3
 
Hunden i samhället
Hunden och lagen
L102
Djurskyddslagstiftning
Smittspridning

 

Start Stockholm

Bromma 29 mars 2019
50% distans utbildning
1 plats kvar

Utbildningsdatum:
Fysiska träffar
29-31 mars
24-26 maj
9-11 augusti
1-3 november
10-12 januari (2020)

Onlineträffar/föreläsningar
9 maj, 20.00-21.00
13 juni, 18.00-21.00
1 augusti, 20.00-21.00
19 augusti, 19.00-21.00
17 oktober, 20.00-21.00
12 december, 20.00-21.00¨
2 januari, 20.00-21.00

Start Åre

Sulviken våren 2020

Utbildningsdatum:
Kommer under offentliggöras under våren 2019