Etologi

En djupdykning i beteenden! Utbildningen för dig som inte bara vill veta vad ett beteende betyder utan även förstå varför de finns. Att lära sig tolka och förstå beteenden ur en genetiskt och individuell grund.

Passa på! Detta blir sista gången vi kör denna utbildningen, vi behöver göra plats för nytt i vårt utbud och allt har sin tid. Så vi kommer låta denna utbildning få stå till sidan till förmån för andra.

Att kunna analysera och förstå varför ett visst beteende uppstår, varför det uppträder just då, vilka triggrar det har och hur beteendemaskineriet fungerar på individ och art basis. Hur mycket genetik, miljö och relationer påverkar beteendet? Vi går också grundligt igenom terminologi, ordförståelse och reder ut begreppen och dess korrekta innebörd. Så som vad är en instinkt egentligen?
Hur fungerar en intentionsrörelse och vad är mekaniken i ett beteende? Vad är skillnaden på en överslagshandling, tomgångshandling och ett omriktat beteende?

Allt hunden gör är beteenden. Här får du verktygen att utnyttja det till din fördel. Lär dig förstå hur hunden lär utifrån predispositioner och motivationsmodeller. De fyra stegen av inlärning utvecklar din inlärnings psykologi och öppnar nya dörrar av möjligheter till hundträning. Detta är utbildningen för dig som vill veta allt om hur hunden lär och tillämpning i praktiken gör dig till en expert på inlärning. 

Vi går grundligt igenom behaviorismen, och lär oss om John B Watson, B.F Skinner och Ivan Pavlovich. Givetvis lär vi oss också om Nikolaas Tinnbergen, Konrad Lorentz, Karl von Frisch och Charles Darwin som var en av de allra första att vetenskapligt studera och kartlägga djur.

Vi studerar givetvis beteenden ur flera synvinklar och fördjupar oss i aktuella studier. Du får även vara själv vara delaktig i beteendestudier och utforma lämplighetstester. Learning by doing, detta är en utbildning fylld av utvecklande praktik och spännande föreläsningar.
 
Undervisning:
Detta är en mycket levande utbildning – i dubbel bemärkelse! Workshops, forskargrupper och en hel del studerande av djursbeteende. Men även genom föreläsningar, filmvisning och fallbeskrivningar.

Förkunskapskrav: 
Utbildad hundinstruktör

Månadskostnad 1000kr Vi erbjuder delbetalningsplaner, se nedan
Pris: 3000kr (inklusive moms)

Betalningsalternativ:
Anmälningsavgift 1000kr betalas 20 dagar efter anmälan

1. Resterande 2000kr senast 30 dagar innan utbildningens start
2. Två inbetalningar á 1000kr

Boende: Behöver du hjälp att hitta boende under dina utbildningstillfällen så hjälper vi dig gärna. Vi erbjuder boende i direkt anslutning till våra utbildningslokaler och har även avtal med närliggande stugby och camping. Kontakta oss för mer info!

Utdrag ur utbildningens innehåll:

Etologins historia
Hur studerar man ett beteende?
Tinnbergens fyra frågor: Mekanism. Ontogeni. Fylogeni. Adaptation
Behaviorismen
Beteendendens mekanism och funktion
The great discoveries of ethology 
Analysmodeller. Etogram
Social struktur och ledarskapsmodeller
Aggression och rädsla som biologisk funktion
 Relationer & beteenden
Inlärning baserad på predispositioner
Coevolution
Workshops:
Beteendestudier
Sociala inlärnings experiment
Beteendestudier på hundar i flock

Start Åre

Sulviken 28 juni 2018
 
Utbildningsdatum:
28 juni-30 juni

Den här utbildningen är en del i vår "Beteendevetare - hund" utbildning

Läs mer om den utbildningen här