Draghundsinstruktör

Draghundsträning växer i rekordfart över hela Sverige där barmarkskörningen har en nästintill central plats. Efterfrågan på kunniga instruktörer på området växer i takt med sporten!

På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en helt unik utbildning där du får ta del av fyra olika föreläsare alla med spetskunskap på sina områden. 

Från nybörjare till långdistanskörning, från kost till beteende. Som draghundsinstruktör har du en djup förståelse för sporten och alla dess delar.

Du får lära dig mer om hunden som en atlet, träning, skador, återhämtning och mycket mera. Som draghundsinstruktör har du kunskap om allt från fysträning till utrustning. Utbildningen är mycket grundläggande och du får en bred kunskap på området vilket öppnar många dörrar för dig i din framtida kursverksamhet.

Den här utbildningen ger dig möjlighet att ha en helt ny typ av kurser som garanterat lockar nya kunder och "gamla" kunder att komma tillbaka. Drag (och klövja) är en suverän sysselsättning för hunden oavsett ras och vart i landet man bor och så är det väldigt roligt! Utbildningen passar även för dig som jobbar som Problemhundskonsult och vill bredda din kunskap i sysselsättning att förmedla till hundar i behov av arbete.

Genom ett samarbete med tre duktiga föreläsare med spetskunskap inom området så är utbildningen väl förankrad i kunskap om hundens fysik och hundens fysiska träning för att förebygga och hantera skador likväl som regler, bestämmelser och mycket mera. Den här utbildningen är spännande, utvecklande och har stor mångfald och ger bred kunskap inom draghundsträning. 

Vi blandar föreläsningar med praktisk träning, utbildningen hålls i vackra Jämtlandsfjällen där Team Snowquest 30 tal hundar bor och arbetar och du får därför också en god inblick i hur draghundsvärlden fungerar.

Utbildningens föreläsare
- Sandra Tellström,  Beteendevetare och hundspannsförare
"Utrustning", "Körning för nybörjaren", "Valpträning", "Sommarträning".

- Sven Wirén,  Nordisk åkare, vunnit Polardistans flertalet gånger
Skidåkning, utrustning, skate

- Frida Lundin, Fysioterapeut på hund, 
"Skador, massage och streching"

Förkunskapskrav: 
Utbildad hundinstruktör

Undervisning:
Vi blandar praktik med teori. Undervisningen är levande och inspirerande den har utformats av hundspannsföraren Sandra Tellström från Team Snowquest som tävlat med sina hundar i många år. Delar i undervisningen: praktik, föreläsningar, filmvisning, grupparbeten ,enskilda arbeten. Hemuppgifter tillkommer.
 
Pris: 6000kr     
Finns möjlighet till delbetalning, kontakta oss för mer information!

Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.  Det som eventuellt kan tillkomma är kostnad för litteratur, 90% av böckerna du ska läsa under utbildningen finns att låna på bibliotek.

Boende: Behöver du hjälp att hitta boende under dina utbildningstillfällen så hjälper vi dig gärna. Vi erbjuder boende i direkt anslutning till våra utbildningslokaler och har även avtal med närliggande stugby och camping. Kontakta oss för mer info!

Utdrag ur utbildningens innehåll:
Träningsformer, säsongsträning
Hundens fysik och anatomi
Metodik, övningar och träning
Tävlingsformer, spår, regler
Raskunskap
Sportens historia
Skador och överhettning
Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar
Massage och stretching
Barmark och snösäsong
Sommarträning
Användningsområden
Felsökning
Belöningstekniker
Långdistans körning
Hundens beteende
Kost och kosttillskot
Valpen och nybörjarhundens träning
Gemensam turkörning
Kursverksamhet och planering

Start Sulviken, Åre

19 september 2019
 
Utbildningsinformation:

Föreläsare: Se till vänster
4 utbildningsdagar 
 
Utbildningsdatum:
19-22 september

Se hit!

När du hållit en kurs med sex deltagare som betalar 900kr/person har du redan tjänat in utbildningsavgiften!