MOTHERHOOD

Den här utbildningen innehåller över 65 undervisningsfilmer innehållande föreläsningar, videoinstruktioner, samtal och diskussioner i hög aktuella ämnen.

Utbildningen riktar sig till dig som har en stor nyfikenhet och gärna uppslukas av hundens beteende, psykologi och fysiologi i samspel. Utbildningen är skräddarsydd för dig som vill veta mer, förstå bättre och inte nöjer dig med diffusa svar.

Vi tänker ofta "outside the box" samtidigt som vi använder oss av urgamla metoder och blandar in modern forskning & studier. Här kommer du att hitta nya infallsvinklar och metoder då detta är en nytänkande utbildning som delvis utmanar gamla myter och tillvägagångsätt!

Vi arbetar med helheten för tiken och valparna hela vägen från avelsval till befruktning och senare även de ut utflugna valparna.

Utbildningen riktar sig till dig som har en stor nyfikenhet och gärna uppslukas av hundens beteende, psykologi och fysiologi i samspel. Utbildningen är skräddarsydd för dig som vill veta mer, förstå bättre och inte nöjer dig med diffusa svar.

Med hjälp av utbildningen kommer du få en ökad förståelse för hunden som art men också som flock och familjemedlem. Kunskapen du inhämtar här blir ovärderlig för dig som Hundtränare och Hundpsykolog för att förstå hunden på en molekylär nivå och för dig som uppfödare att ha spetskunskap och unika verktyg i ditt arbete.


Två perspektiv möts när hundfysioterapeuten Maja Bohlin fokuserar på den fysiska biten och hundpsykologen Sandra Tellström omfamnar den mentala och själsliga.
Alla hundar har haft en mamma. Alla hundar är uppfödda någonstans.
Alla hundar har varit en valp.

Inom dessa ämnen ligger viktig och tung kunskap både för att förebygga beteende problem men också förstå och rehabilitera utifrån en djupare punkt.
Start 23 maj 2022
100% på distans, självstudier


Utbildningen innehåller tre block och släpps med en månads mellanrum, så du har tid att landa i materialet och sedan vara redo för nästa steg.

Läs om upplägg och utformning längre ned
Vad är skillnaden på den här utbildningen och SKK uppfödare utbildning?
 
Vi skulle våga oss på att påstå: ALLT

Det här är en helt annan utbildning som berör andra ämnen och penetrerar viktiga frågeställningar som blir avgörande i många avseenden kring tikens beteende och valparnas framtid. Utbildningen ger också unika verktyg för träning både i valp och vuxen stadiet.

Vad vi inte gör på den här utbildningen är pratar om juridik, avtal, ekonomi och andra ämnen som i stort fokuseras på i andra uppfödarutbildningar. Vi fokuserar istället på det som vi tycker är allra mest spännande: HUNDENS BETEENDE!
Så är det dem bitarna du vill förstå djupare, veta mer om, ha verktyg inom - då är denna utbildning helt rätt för dig!

Hundtränaren som är hundnörd behöver den här viktiga pusselbiten för att till fullo förstå hunden som art och hunduppfödaren som tycker det är viktigt med detaljer och en helhet får här många nya spännande verktyg att arbeta med!
Investera i tiken!
Att komma tillbaka efter en "mammaledighet" är precis som för oss människor ibland en utmaning, men med rätt träning och tillvägagångssätt så kommer tiken tillbaka till sitt forna starka jag och kan fortsätta sin "karriär" som vallhund, draghund, jakthund, spårhund etc. Får hon i framtiden möjligheten att bli mamma igen är det ovärderligt med en full "recovery" från sin första kull när hon sen står inför en ny dräktighet.

Genom att fokusera på att ge tiken de bästa tänkbara förutsättningarna för en dräktighet, valpning och livet som mamma - så skapas ovärderliga möjligheter för valparna att växa upp och stå stadigt på jorden genom de grundläggande förutsättningarna tiken i sin tur har gett dem.

Utbildningen är levande på alla sätt och vis och materialet är skapat i både text, föreläsningar, instruktionsvideos och samtal!

Du får följa en dräktighet hela vägen tills tiken lämnar ifrån sig sina valpar och under resans gång ta del av massor av snyggt redigerat videomaterial, pedagogiska förklaringar och både personliga och vetenskapliga kunskaper.

Ur utbildningens innehåll

Moderskap: instinkter, beteenden & känslor
Egenskapers påverkan på mamma rollen
Mamma roller och dess olika faser
Tikens uppfostrings teknik
Ursprunliga betenden
Val av avelsdjur bortom utställning &provresultet
Arv & miljö påverkan, tikens bakgrund
Domectiseringens påverkan
Relationen till uppfödaren
Förutsättningsbeteenden
Fodertiksproblematik och de viktiga förutsättningarna för fodertikar

Träning inför parning & dräktighet
- flertalet träningsprogram

Den viktiga mag, led och muskel hälsan
Palpering och genomgång av tikens fysik
Lär känna tiken, från insidan och ut
Rörelseanalyser
Komplikationer som resultat av inaktivitet under dräktighet

Hur kosten påverkar fertilitet, dräktighet, digivning och comeback

Dräktighets massage
Bukkirurgi och rehabilitering

Akupressur inför parning, i dräktighet, under valpning och i återhämtning

Sund "comeback" efter mammaledighet
Träning för att komma tillbaka

Lär känna tikens nya kropp och känsloliv

Ålder och olika stadier i livet att få valpar, påverkan och resultat

Valplåda och valphage utifrån flera perspektiv

Separationen från valparna
Valparnas personlighetstyper
Val av valp

Månadskostnad 1700kr

Pris: 10.000kr (ink moms)

Betalningsalternativ
Alternativ 1

Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande 8.000kr betalas vid utbildningen start

Alternativ 2
Anmälningsavgift 2000kr betalas
10 dagar efter anmälan, sedan
8 inbetalningar á 1030kr

 

Så här går det till

På vår utbildningsplattform får du ta del av föreläsningar, övningar, träningsprogam, instruktionsvideos och till och med en talkshow på ämnet där vi lättsamt diskuterar de många lagren som moderskap innefattar. Du får en personlig inloggning/lösenord och har tillgång till allt material under 6 månaders tid. Utbildningen sker genom egen studier, men har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att återkoppla dem till oss så hjälper vi dig få ökad förståelse.


Utbildningen är uppdelad i tre delar som görs i en kronlogisk ordning med start av modulen "Dräktighet" där vi även innefattar inför parning och förberedelser för att bli och vara dräktig. Nästa del "Mammaledighet" tar vid 30 dagar senare och där vi går igenom de 8-10 veckor som tiken har sin valpkull. Sista modulen släpps ytterligare 30 dagar senare och heter "Livet efter valpar" där vi fokuserar på hennes comeback men också processen att lämna ifrån sig valpar. Sammanlagt är utbildingen tre månader lång, men du har tillgång till materialet i sex månader.


Alla texter är fritt att ladda hem till din dator och filmerna får du se hur många gånger du vill under de sex månader du har tillgång till utbildningen, rekommendationen är att du för anteckningar på filmerna så du har dem att tillgå i framtiden  - precis som på en "fysisk" utbilning!


Du får också tillträde till en Facebook grupp där du kan ställa frågor, ventliera funderingar och dela med dig av dina erfaranheter. Gruppen har du livslång tillgång till.

 
Under utbildningens gång har vi två zoom möten med möjlighet att ställa frågor och diskutera utbildningens innehåll
Sandra Tellström
Uppfödare & Hundpsykolog

16 år av uppfödning och 18 kullar med sig i baggaget så finns en hel del erfarenhet insamlat hos Sandra men i tilllägg en stor dos ödmjukhet då detta verkligen inte är ett ämne man blir fulllärd i.

Som hundpsykolog i grunden finns en ständig nyfikenhet för varför och hur och i utvecklingen av det hur man man förbättra och utveckla arbetet som uppfödare. Intresset för både genetiken, etologin, känslolivet och valputvecklingen har skapat denna utbildning där hon lär dig de många små knepen och verktygen för en uppfödning utöver det vanliga.

 

Maja Bohlin
Hundfysioterapeut

Efter många års erfarenhet med arbetande hundar har Maja utvecklat en stor föreståelse för det centrala och avgörande i hundens fysisk för ett hållbart resultat i både stunden och längden. Tikar och deras arbete som mammor är inget undantag.

Med noggrannhet, skicklighet och stort engagemang tar Maja med dig in i den här utbildningen där hon lär dig få förståelse för din tiks kropp, från insidan och ut.

 

Tillsammans bildar dem en härlig duo som ger dig en uppfödarutbildning ur ett genuint holistiskt perspektiv där du får möjlighet att skapa en helt unik uppfödning!