DOGAMOVEMENT
- på distans

Varför ska man göra Doga? Anledningarna är många; skapa stryka, kroppskontroll, förbättra matsmältningen, utvecklas, andas bättre med mycket mera. Det är också ett fint tillfälle att lära bygga upp tillit och en relation bortom godis, leksaker och belöningar mellan dig och din hund. En stunds gemensam avkoppling där ni möts på lika villkor och utanför de roller ni har i vardagen.

Doga´n hjälper hunden att både läka, balansera och centrera sig. Finna den platsen inom sig där den är harmonisk. Ofta är de förväntningar, miljöer och situationer vi utsätter hundarna för krävande emotionellt. Dagligen kan våra hundar mötas av upplevelser som lagras inom dem och man kan likna det vid en handbroms som sakta dras åt mer och mer. Det går att ta sig framåt men det blir väldigt tungt och svårjobbat. Doga hjälper hunden skala av lagrade upplevelser, bearbeta dem och kunna släppa på handbromsen för att sedan kunna ta sig igenom livet enklare. För att hunden ska kunna utföra Doga på ett korrekt sätt kan den inte vara stressad och det blir därmed en naturlig stresskontroll och en stressreducering att utföra ett pass.

Så här fungerar det!
- Inga förskunskapskrav krävs
- Kursen har fyra delar som släpps var 14e dag

- Ålder, alla är välkomna att vara med!

- Du får personlig coachning och hjälp från oss via online gruppen. 

- Varje del innehåller flertalet övningar pedagogiskt illusterade i snygga filmklipp och sammanställt i skrift i PDF filer som du laddar ned.

- Du ser filmerna online och laddar ned det skriftliga materialet från vår hemsida under länken "för elever" med hjälp av ett personligt lösenord tillhandahållet av oss vid kursens start.


Lärare:
Sandra Tellström på Hundsteg  

Innehåll i korthet:
Doga positioner
Yoga positioner
Beröringsterapi
DogaPass att följa
Avslappningsövningar
Mindfullness

Frågeställningar att arbeta med för att fördjupa relationen till dig själv och din hund

Start 30 mars
Del 1 - 30 mars (Yoga)
Del 2 -13 april (Vakna tema)
Del 3 -27 april (Sova tema)
Del 4 - 11 maj (Fördjupning och utveckling)


Pris
2000kr (Kan delas upp på två inbetalningar om önskas)

Om Doga

Doga finns i oerhört många former och varianter där den vanligaste (än så länge) är att man utför yoga samtidigt som hunden är i närheten. Ibland är det också yogapositioner man själv gör men ska ha hunden (då ofta en liten hund) i sin famn, på ryggen, magen eller över sina ben. Den här typen av Doga har väldigt liten effekt på hunden mer än att de blir en stunds aktivitet tillsammans.

Den Doga vi på Hundsteg gör ämnar ha samma funktion hos hunden som yoga har för oss människor. Den är för att skapa ökad kroppskontroll, styrka, bättre andning, läka och möta sig själv. Bonusen blir att hunden får göra det tillsammans med dig som guide, vilket fördjupar er relation och skapar tillfälle för dig att lära känna din hund djupare.

Det vi gör är en blandning av etablerade och välbeprövade metoder tillsammans innovativa nya spännande tillvägagångsätt. Positionerna och övningarna är framtagna med hjälp av Hundfysioterapeuter, Hundpsykologer, Yogalärare och Canineopater.

Tillsammans på riktigt

En del av Doga är att själv göra Yoga och avslappningsövningar, där du får arbeta med din kropp. Även här krävs inga som helst förkunskapskrav eller en viss vighet eller smidighet, alla kan utföra de Yogaövningarna vi har på kursen.

Du är navet och ryggraden i Doga-passet och den som ska leda din hund, för att leda krävs egna upplevelser, insikter och förståelse för dig själv. Därför ska du också göra enklare övningar. Att göra tillsammans på riktigt är viktigt, underskatta inte hundens förmåga att se och känna skillnaden på när du gör något för hunden eller om du gör det med hunden. Att uppnå de där magiska stunderna tillsammans kräver att du kliver in i din kropp och själ lika mycket som du ber hunden göra det.

När ni gör doga lämnar du hundägarskapet vid tröskeln, ni går in en bubbla av fullkomlig jämlikhet. Din hund blir din läromästare lika mycket som du blir dens. Med tid kommer förhoppningsvis den här bubblan växa och ta mer plats i er vardag, transformerar er relation till något nytt och djupare.

Är Doga för dig och din hund?

Det finns en samling av fysiska övningar i olika svårighetsgrad, oavsett tidigare kunskap så kan man förenkla dem och börja från en hanterbar nivå för alla. Vi börjar alltid från grunden med enkla övningar som vi bryter ner för att fungera för alla.
Många föreställer sig att min hund är alldeles för stressad, vild, burdus eller flamsig för att klara av DOGA, men i själva verket är det inte alls sant utan kanske raka motsatsen, det är precis vad den hunden behöver. Man får som i all hundträning, ha lite tålamod i början, sänka kraven och mötas på den punkt man faktiskt är.

Det är lätt att avskräckas från detta med föreställningen om att man måste vara väldigt vig själv eller att hunden ska vara en viss ras och vara smidig – men så är de inte. Det spelar ingen roll hur det ser ut när vi gör, om de såg snyggt ut från start så skulle heller inget utrymme för utveckling finnas. När vi utöver detta ska vi fokusera på hur det känns inte hur de ser ut. Det ska kännas bra i kroppen och det är precis den känslan vi vill ge våra hundar.

Dogapassen är en härlig aktivitet för att fördjupa relationen mellan dig och hunden, här skapar ni nya demissioner av gemenskap. Du får kliva ut rollen som hundägare och in i ett sant jämställt samarbete.

Att göra tillsammans på riktigt är viktigt, underskatta inte hundens förmåga att se och känna skillnaden på när du gör något för hunden eller om du gör det med hunden.

Att uppnå de där magiska stunderna tillsammans kräver att du kliver in i din kropp och själ lika mycket som du ber hunden göra det.

DogaLärare Sandra Tellström 

Anmäl dig här!

  • 10 siffror
  • Exempelvis: genom google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.