Problemhundar


 Vi hjälper dig att träna och komma tillrätta med din hunds eventuella problem.

Fungerar inte vardagen med din hund? Här får du hjälp att komma tillrätta med problembeteendet! Vad är ett problembeteende? Det kan vara precis vad som helst som är ett problem för er. Vi gör alltid en grundlig utredning där tänkbara orsaker kartläggs för att sedan utforma ett individuellt träningsprogram anpassat till just den hundens liv, familj och förutsättningar.

Hur går en utredning till?
På Hundsteg försöker vi hitta orsaken till hundens beteende. Vi behandlar inte symptom utan orsak. Ett problem beror oftast på flera olika faktorer.
 
Därför vill vi träffa ägare och hund, helst alla i familjen. Då får ni tillfälle att berätta om problemet, när det uppstod, i vilka situationer osv. Problembeteende-konsulten ställer en mängd olika frågor om er vardag, rutiner, regler, hundens sysselsättning. Om hunden har varit utsatt för något obehagligt, varit sjuk, hur många valpar de var i kullen den är född i och många fler frågor.
 
Utifrån vad ni berättar gör Problembeteendekonsulten en analys av problemens ursprung, vad som upprätthåller beteendet samt hur man ska komma tillrätta med problemet. Denna analysen får ni skriftligt tillsammans med ett personligt utformat träningsprogram till er. Tillsammans går man igenom analysen och träningsprogramet. Vi går igenom de övningar vi rekommenderar och förklarar vilka åtgärder man behöver göra amt hur ni ska hantera er hund i den akuta situationen.
 
Första träffen då vi gör en utredning tar ca 1-2 timmar, därefter gör vi återbesök på ca 1-2 timmar, hur många gånger beroende på vad just din hund behöver. Självkart kan du ringa mig och eposta till Hundsteg mellan träffarna.
 
Hur lång tid det tar att träna bort olika problem är väldigt svårt att svara på. Det beror på varför hunden gör det, vilka förstärkare som finns till det, hur länge hunden har gjort det och om hunden har ont.
 
Framgångarna i träningen är framförallt beroende på er tid, förutsättningar och engagemang för träningen. Det är ni som tränar sin hund med stöd, hjälp och coaching av Problembeteendekonsulten.

Vi hör av oss kontinuerligt och peppar det är viktigt för oss att ni känner att ni får de stöd ni behöver. Sedan finns vi alltid tillgängliga att höra av sig till mellan besöken!
 
Känner du att du har någon form av problem med hunden - vänta inte för länge innan du går till en Problembeteendekonsult.

Desto fortare desto bättre! Men se till att välja någon som du känner förtroende för, både för personen och för träningssättet.

Priser
           
Konsultation ink. träningsprogram  
1 möte 1450 kr (ca 1.5 - 2 timmar)

Vid ytterligare träffar:
Första uppföjningsträff 600 kr (ca 1 timme)
Andra uppföljningsträff 500 kr (ca 1 timme)

Privatträning utan träningsprogram  
1 timme 500 kr.

Telefonkonsultation  

400 kr / 30 minuter

Tillägg
Reseersättning vid mer än 3 mils avstånd från Åre.

Vanliga problem

Separationsångest
- inte kunna lämnas ensam hemma

Ljudrädsla
- för ljud som åska, smällare, nyårsraketer, dammsugaren

Rädsla
- för andra hundar, människor, män

Aggressivitet
-mot andra hundar, människor, barn

Vaktar
-bilen, tomten, sina leksaker, mat, ben 

Jagar
-joggare, katter, harar, rådjur 

Stressad
-svårt att koncentrera sig, hantera vardagliga situationer

Problem i vardagslydnaden
- Drar i kopplet
- Kommer inte på inkallning

Skäller 
- I specifika situationer eller generellt

Hoppar på människor
-Biter i armarna, kopplet, kläder