Personal

Lär känna oss som jobbar här!

Vi är fyra personer som arbetar på Hundsteg fortlöpande, tillsammans har vi en bred kunskapsbas och spetskunskap inom olika områden. Vi tycker att vi kompleterar varandra bra! Det är viktigt att trivas på jobbet och vi har alltid roligt tillsammans. 

Vi har många timmar av hundträning med oss i bagaget och bred erfarenhet av olika raser. Vi förstår vikten av individanpassad inlärning och tycker det är viktigt att se varje individ, hund som människa och möta dem där just de är.
Vi tycker om att föra människor framåt och förstår vikten av den personliga relationen i allt lärande.
 
Men framför allt har vi alltid hjärtat med oss, och ser en enorm belöning i att få se våra elever och kursdeltagare lyckas.
Vi älskar att lära ut och uppskattar privilegiet i att ni valt just oss att få vara en del och hjälp i er utveckling. Scrolla ned på sidan för att läsa mer om oss samt se vår curriculum vitae.

Utomstående föreläsare
Vi anlitar sedan utomstående föreläsare till olika utbildningar och föreläsningar vid valda tillfällen, vilka vi tar in väljs alltid med omsorg och noga efterforskningar.  Några av dem som vi sammarbetar med är: Caroline Alupo (Etolog), 
Tobias Gustavsson (SWDI), Malin Andersson (Sweden Dogparkur), Annica och Nisse Uppström (Svenska kennelklubben), , Cecilia Granerot (Veterinär), Therese Lomner (Hundtränare), Runar Naees (Djurtränare), Frida Lundin (Fysioterapeuth hos hund).

Sandra Tellström

Utbildad Hundpsykolog. Sandra arbetar främst som lärare och mentor på våra yrkesutbildningar, hon finns även på kontoret utanför Åre och sysslar med adminstraiva uppgifter.

Sandra bor i det vackra Jämtland tillsammans med sin man, dotter och 26 hundar.
 
Brinner för hundens beteenden och dess orsaker! Hennes 20 talet polarhundar är de största läromästarna - håller henne alltid på tårna i hennes egen utveckling. Dem tränar hon aktivt inom drag för långdistanstävlingar.  Samspel, dynamik och flockkonstruktion är tveklöst hennes passion!
 
Valpen och dess tidiga utveckling är något som också kittlar nyfikenheten! Insikten om hur outforskat ämnet är inom hund i Sverige driver viljan lära sig och vidare att få lära andra om vilka förtjänster man kan få av den tidiga påverkan och träningen. Sandra älskar att föreläsa och delar med stor inlevelse med sig av sin kunskap och erfarenhet.
 
Hon är även certifierad livscoach på humansidan. 

Klicka på länken nedan för att ladda ned och läsa Sandras CV

Michelle Ohlsson

Utbildad Professionell hundtränare. Michelle arbetar som lärare, instruktör och problemhundskonsult. Kursansvarig för Hundstegs hundägarkursverksamhet. Bor utanför Åre men arbetar både i Jämtland och Stockholm.
 

Klicker och inlärningspsykologi har kommit att bli Michelles specialitet! Det faktum att du aldrig blir fulllärd när det gäller inlärning får henne alltid att sträva efter nya insikter och kunskap i ämnet. Att få lära ut om detta och se andra få uppleva aha-upplevelser och nya dörrar öppna sig är väldigt belönande!

Michelle är en väldigt sympatisk person som har en otrolig förmåga att plocka fram det bästa hos alla, en egenskap som kommer väldig väl till pass när man arbetar med att utbilda och inspirera andra till framgång! Hon arbetar även på kontoret och det är oftast Michelle ni kommer i kontakt med när det gäller adminstrativa frågor.
 
Michelle är vid sidan om hundyrket även utbildad kock vid Grythyttans universitet och har en fil.kand i matlagning.

Klicka på länken nedan för att ladda ned och läsa Michelles CV

Helena Garli

Utbildad Hundinstruktör och Problemhundskonsult. Helena arbetar som lärare för Hundsteg i Stockholm.
 
Helenas starka sidor är helt klart raskunskap och hundens fysiska. Hon har känsla för hunden från topp till tå. I hennes arbete som hundfrisör möter hon dagligen hundar flertalet hundar och arbetar nära inpå deras kroppzon.  Något som kräver både känsla och kunskap. I sitt arbete som hundfrisör har hon även fått en ovärderligt bred raskunskap.

Helena är även utbildad hundmassör och intresserar sig för de fysiska hos hunden och har fördjupat sig i anatomiska sjukdomar hos hunden. Hon bor i Stockholm och arbetar heltid med hund genom sin salong, kurser, privatträning, föreläsningar, utbildningar och problemhundar. 

Hennes humor är underbar och man har alltid lätt till skratt i hennes närhet, en fantastisk kvalité! Hon är den där personen som man gärna har omkring sig, för allting blir lite roligare då!

Vi är så glada att ha henne under vårt tak!

Klicka på länken nedan för att ladda ned och läsa Helenas CV

Nina Johansson

Utbildad Professionell Hundtränare. Nina jobbar hos Hundsteg i Jämtland.

Hon har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som instruktör och har genom åren byggt på sin utbildning med många fortbildningar. Hennes passion ligger i hundens nos, själv är hon utbildad räddningshundförare och är aktiv inom omårdet och givetvis även utbildad egen hund.

Utöver det är Nina engagerad inom områden som berikning och stress där hon har skrivit uppsatser och artiklar i ämnet. 

Nina är sådär härligt positiv och har en behagligt lugn inverkan på hundar liksom människor. Väldigt empatisk och varm passar hon perfekt in hos oss på Hundsteg!

Klicka på länken nedan för att ladda ned och läsa Ninas CV

Utomstående föreläsare
Vi anlitar sedan utomstående föreläsare till olika utbildningar och föreläsningar vid valda tillfällen, vilka vi tar in väljs alltid med omsorg och noga efterforskningar.  Några av dem som vi sammarbetar med är:

  • Caroline Alupo (Etolog)
  • Tobias Gustavsson (SWDI)
  • Malin Andersson (Sweden Dogparkur)
  • Annica och Nisse Uppström (Svenska kennelklubben)
  • Cecilia Granerot (Veterinär)
  • Therese Lomner (Hundtränare)
  • Runar Naees (Djurtränare)
  • Frida Lundin (Fysioterapeuth hos hund)