Om oss

Vi arbetar professionellt med hundar och har en lång rad dokumenterade  utbildningar med oss. En kvalitétsgaranti för dig att oavsett om du söker dig till oss för att få hjälp med din hund eller för att själv utbilda dig inom yrket.

Vi älskar inlärning, i alla dess former! Oavsett om det handlar om att lära hundägare hur man ska få hunden att sluta hoppa eller lära hunden att göra en fånig cirkuskonst eller att lära våra elever hur man får hunden som är rädd för människor att bli trygg - så är det precis lika roligt!  

Vi har världens bästa jobb! Vi får förmedla kunskap och hjälpa andra omvandla kunskapen till sin verklighet

Lätt att lära!
Hos är det lätt och roligt att lära! Vi utvecklar ständigt vår pedagogik och nya sätt att förmedla kunskap och erfarenhet på, allt för att göra det enklare för våra kursare och elever att lära sig! Något som i förlängningen givetvis gynnar hunden!

 

Det som fascinerar oss är hur någonting så enkelt kan göras så svårt. Det finns massvis av böcker med minst lika många  "metoder" för att träna en hund. Ofta lämnar alla de här metoderna hundägaren mer förvirrad än när denna började.

Vi krånglar inte till det, vi vill att hundägaren lär sig förstå sin hund. Vi vill inte glänsa med våra kunskaper och förminska hundägaren, vi vill skapa beständiga resultat som hundägaren skapat själv genom vår hjälp.
 
Vi håller en mycket ödmjuk inställning till kunskap, det är en färskvara och det är vårt ansvar gentemot våra kunder att vara uppdaterade, öppna och intresserade av utveckling inom yrket hund.  Vi håller oss uppdaterade med ny forskning och är alltid intresserade av hur våra kollegor utvecklas. Vi tror inte på konkurens utan på sammarbete.

Sammanfattningsvis 
Aldrig är man fullärd och vi står högst ödmjuka inför ny kunskap och andras erfarenheter.

Vi vill höja kunskapsnivån på HundSverige!
Idag finns det en stor uppsjö av hundtränare i Sverige och det kan som hundägare vara svårt att sålla mellan dem som har dokumenterad utbildning och inte. Minst lika svårt kan det vara att förstå skillnader i olika beskrivningar av metoder och framför allt att känna sig trygg med att den man anlitar faktiskt har den erfarenhet och kompetens som hunden förtjänar.

Det här vill vi ändra på och arbetar aktivt med!

Vi erbjuder
Yrkesutbildningar i speciellt utvalda ämnen där vi känner att vi kan förmedla väl grundad kunskap och personlig erfarenhet. Kvalité går före kvantitet gällande vårat utbud. Ni som klubb, förening eller företag kan också hyra in oss för spetskunskap på olika områden för att ge era kunder/elever/kursare/valpköpare en kvalitets säkrad utbildning.

Hur vi tränar hund
Hur vi tänker och resonerar kring hundträning är givetvis centralt, vi hoppas du tar dig tid att läsa om det genom att
klicka här.


Välkomna till Hundsteg där du aldrig blir en i mängden!
 
Sandra Tellström
Grundare och utbildningsansvarig