Aktuella kurser just nu!

Nedan hittar du våra "tradionella kurser", kika gärna också in på vår "Upplevelseklubb" där hittar du annorlunda upplevelser tillsammans med hund.

Valp/Grundkurs.                          24 september 2019
Här lär vi oss grunderna i hur inlärning fungerar och hur vi får en bra vardag tillsammans. Vi tränar på inkallning, gå fint i koppel, kontakt, relation, förbud med mycket mera.  Vi går igenom många bra övningar att träna på för att få en bra fungerande vardag tillsammans.

1190 kr. 5 tillfällen
17.30-18.30 i Åre


Kursdatum:
Tisdag 24/6, 1/10, 8/10, 15/10 samt  22/10

Dogparkour                                   16 september 2019
En kul träning som stärker hunden både mentalt och fysiskt. 
I dogparkour använder man sin befintliga omgivning för att utföra olika typer av övningar. Syftet är att stärka hela kroppen, bygga självförtroende, jobba på självkontroll och du får bättre kontakt och följsamhet på köpet. 

Perfekt träning för ivriga och osäkra hundar men en sysselsättning som passar de flesta.

På kursen lärs olika dogparkourövningar ut och vi lägger vikt på att träna säkert. Vi lär in de olika momenten och tar gemensamma parkourspromenader i byn och skogen
.

1500 kr. 4 tillfällen
18.00 - 19.00 Åre med omnejd

Kursdatum:
Måndagar 16/9, 23/9, 30/9 samt 7/10

Träna mera                                            8 oktober 2019
Har du gått en valp/grundkurs och vill fortsätta träna mera. På den här kursen tränar vi vidare på vardagslydnad med nya övningar och ökar störning och svårighetsgraden. Vi anpassar svårighetsgraden till där din hund befinner sig. Vi tränar inkallning, följsamhet (med och utan koppel), förbud och fortsätter såklart att utveckla kontakt och relationen med vår hund.

1190 kr. 4 tillfällen
18.45 - 19.45 i Åre


Kursdatum:
Tisdag 8/10, 15/10, 22/10 samt 29/10 (detta datum 18.00-19.00)

Klickerkurs                                                      HT 2019
Vad handlar där här med klickerträningen igentligen om? Hur fungerar det och varför är det så bra? På den här kursen reder vi ut alla de där fungeringarna och tränar praktiskt tillsammans. 
Ett super kul sätt att sysselsätta sin hund på under regniga höstdagar!
Vi stimulerar deras kognitiva förmåga och efter en stunds klickerträning brukar de flera hundar vara väldigt trötta och tillfreds.
Klickerträning kan hjäla dig med många vardagslydnads problem så som att få bättre följsamhet på promenaden men också ett verktyd gör att lära in party tricksen som att svara ja och nej på frågor eller städa upp sina leksaker. 

Allt kursmaterial (så som klicker m.m.) ingår i kursavgiften.


1500 kr. 4 tillfällen
 i Åre

Kursdatum:
Kommer inom kort.

Planerat längre fram under 2019
Kloklippningskurs
Koppelträning

Kommande föreläsningar 2019
Rädsla 
Hundens vardag 
Stress 
Aggression 


Intresseanmälan tas emot via formulär eller mail.

HUNDKURSER I ÅRE!

Vi tror på utbildning, kunskap är framgång.  Vi vill utbilda dig att själv bli proffs på din hund, att känna till och förstå hur din hund fungerar är nyckeln till en harmonisk hund och fungerande relation  mellan er. 

Hos oss kan du få viktiga pusselbitar, kom och lär dig mer!

Att gå kurs med sin hund ska enligt oss ha flera funktioner, grunden är naturligtvis att lära er hund nya övningar och förbättra vardags beteenden, men även att motivera, inspirera och utveckla er!

Att ha roligt tillsammans med sin hund är bland det viktigaste för att få en fungerade relation mellan dig och din hund och att gå kurs ska vara roligt! Du precis som hunden lär dig mer om du har roligt under tiden, vi försöker därför tänka utanför boxen och vara nytänkande, inovativa och överraska på våra kurser. 

Metoder

Vi jobbar med positiv förstärkning där vi belönar det önskade beteendet,  Detta ger en gladare hund som tycker det är roligt att lyda och samarbeta och ni får en bättre kontakt och relation. Om hunden gör beteenden vi inte önskar tar vi reda på orsaken och arbetar med den.
 
Att använda sig av bestraffningar i inlärning resulterar i att det tar längre tid för hunden att lära sig och hela glädjen med att träna med sin ägare försvinner! Negativitet har en kortare väg till hjärnan än positivitet, vilket gör att hunden inte kommer att kunna ta ägarens beröm om den samtidigt blir tränad med bestraffningar. Negativ association till träning minskar motivation och arbetsvilja.
 

Privatträning

Du kan förstås också boka privaträning med egen instruktör. Kanske vill du ha hjälp med koppelträning, inkallning, hälsande eller lära dig något nytt som klickerträning, rallylydnad, spår m.m.

600 kr/timme

Anmäl dig till kurs här!

  • Exempelvis: genom google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.

Anmälningsvillkor
Anmälan är bindanden. Du kan ångra din anmälan fram till 7 dagar innan kursstart. Efter det är du skyldig att betala för hela kursen såvida inte ett veterinärsintyg kan uppvisas som förhindrar deltagande. 

GDPR
Vid anmälan godkänner ni att vi behåller era kontaktuppgifter i vår kundregister. Om du önskar att dessa raderas efter kursens avslut hör av dig så ordnar vi det.