Aktuella kurser just nu!

Nedan hittar du våra "tradionella kurser", kika gärna också in på vår "Upplevelseklubb" där hittar du annorlunda upplevelser tillsammans med hund.

Valp/Grundkurs.                                 6 augusti 2019
Här lär vi oss grunderna i hur inlärning fungerar och hur vi får en bra vardag tillsammans. Vi tränar på inkallning, gå fint i koppel, kontakt, relation, förbud med mycket mera.  Vi går igenom många bra övningar att träna på för att få en bra fungerande vardag tillsammans.

1190 kr. 5 tillfällen
17.30-18.30 i Åre


Kursdatum:
Tisdag 6/8, 13/8, 20/8, 27/8 samt  3/9

Dogparkour                                         Sommar 2019
En kul träning som stärker hunden både mentalt och fysiskt. 
I dogparkour använder man sin befintliga omgivning för att utföra olika typer av övningar. Syftet är att stärka hela kroppen, bygga självförtroende, jobba på självkontroll och du får bättre kontakt och följsamhet på köpet. 

Perfekt träning för ivriga och osäkra hundar men en sysselsättning som passar de flesta.

På kursen lärs olika dogparkourövningar ut och vi lägger vikt på att träna säkert. Vi lär in de olika momenten och tar gemensamma parkourspromenader i byn och skogen
.

1500 kr. 4 tillfällen
18.45 - 19.45 Åre med omnejd

Kursdatum:
Kommer inom kort

Föreläsning: Aktivering - berikning  30 maj 2019
En kväll fullspäckad med inspiration och nya idéer för hur du kan sysselsätta din hund på bästa sätt. Vi pratar ras och individanpassning och att tillgodose hundens naturliga behov.
Med rätt berikning kan man förebygga och förbättra problembeteenden och förbättra den allmänna livskvalitén.
Vi kommer fokusera på födoberikning och rörelseberikning.


När: 30 maj 2019
Klockan: 18.00 – 20.00 i Såå
Pris: 300 kr (familjepris 500 kr)

Rallylydnad (aktivering)                       20 juni 2019
I Rallylydnad är det samarbetet som står i fokus. TIllsammans ska hunden och föraren gå en bana och utförma momenten som står på skyltarna. Momenten bygger på kontakt, följsamhet och grundlydnad.  På kursen går vi igenom nybörjar skyltarna och tränar tillsammans. 
Ett kul sätt att finslipa på vardagslydnaden. 


1400 kr. 4 tillfällen
17.30-18.30 i Åre

Kursdatum:
20 juni, 25 juni, 27 juni samt 2 juli

Relationsresan - distanskurs                  1 juli 2019
Inventera och fördjupa din och din hunds relation!
Utforska, väx och utvecklas tillsammans - i lugn och ro hemma oavsett vart du bor och på tidpunkter som passar dig! 

Vi har byggt en komplett distanskurs som bygger på att du får tydliga instruktioner av oss att använda hemma under en 14 dagars period innan nästa del av kursen träder in och ni går vidare i er utveckling. Varje del har ett tema där vi kombinerar praktiska uppgifter med teoretiska och binder ihop det hela med stenciler med tillhörande tips och råd.


1800 kr. 6 tillfällen

För att läsa mer och anmäla er, klicka här!

Planerat längre fram under 2019
Klickerkurs
Kloklippningskurs
Koppelträning
Dogparkour fortsättning

Kommande föreläsningar 2019
Rädsla 
Hundens vardag 
Stress 
Aggression 


Intresseanmälan tas emot via formulär eller mail.

HUNDKURSER I ÅRE!

Vi tror på utbildning, kunskap är framgång.  Vi vill utbilda dig att själv bli proffs på din hund, att känna till och förstå hur din hund fungerar är nyckeln till en harmonisk hund och fungerande relation  mellan er. 

Hos oss kan du få viktiga pusselbitar, kom och lär dig mer!

Att gå kurs med sin hund ska enligt oss ha flera funktioner, grunden är naturligtvis att lära er hund nya övningar och förbättra vardags beteenden, men även att motivera, inspirera och utveckla er!

Att ha roligt tillsammans med sin hund är bland det viktigaste för att få en fungerade relation mellan dig och din hund och att gå kurs ska vara roligt! Du precis som hunden lär dig mer om du har roligt under tiden, vi försöker därför tänka utanför boxen och vara nytänkande, inovativa och överraska på våra kurser. 

Metoder

Vi jobbar med positiv förstärkning där vi belönar det önskade beteendet,  Detta ger en gladare hund som tycker det är roligt att lyda och samarbeta och ni får en bättre kontakt och relation. Om hunden gör beteenden vi inte önskar tar vi reda på orsaken och arbetar med den.
 
Att använda sig av bestraffningar i inlärning resulterar i att det tar längre tid för hunden att lära sig och hela glädjen med att träna med sin ägare försvinner! Negativitet har en kortare väg till hjärnan än positivitet, vilket gör att hunden inte kommer att kunna ta ägarens beröm om den samtidigt blir tränad med bestraffningar. Negativ association till träning minskar motivation och arbetsvilja.
 

Privatträning

Du kan förstås också boka privaträning med egen instruktör. Kanske vill du ha hjälp med koppelträning, inkallning, hälsande eller lära dig något nytt som klickerträning, rallylydnad, spår m.m.

600 kr/timme

Anmäl dig till kurs här!

  • Exempelvis: genom google, mässa, Instagram, rekomendation, Facebook, annons etc.

Anmälningsvillkor
Anmälan är bindanden. Du kan ångra din anmälan fram till 7 dagar innan kursstart. Efter det är du skyldig att betala för hela kursen såvida inte ett veterinärsintyg kan uppvisas som förhindrar deltagande. 

GDPR
Vid anmälan godkänner ni att vi behåller era kontaktuppgifter i vår kundregister. Om du önskar att dessa raderas efter kursens avslut hör av dig så ordnar vi det.