kurser & träning

Vi vill utbilda dig till att bli proffs på din hund! Oavsett om du vill få till en bra vardagslydnad eller skörda framgångar inom tävlingsvärlden.

Vi tror på utbildning, kunskap är framgång.  Vi vill utbilda dig att själv bli proffs på din hund, att känna till och förstå hur din hund fungerar är nyckeln till en harmonisk hund och fungerande relation  mellan er. Hos oss kan du få viktiga pusselbitar, kom och lär dig mer!

Inspiration att gå kurs!
Att gå kurs med sin hund ska enligt oss ha flera funktioner, grunden är naturligtvis att lära er hund nya övningar och förbättra vardags beteenden, men även att motivera, inspirera och utveckla er!

Att ha roligt tillsammans med sin hund är bland det viktigaste för att få en fungerade relation er mellan, och att gå kurs ska vara roligt! Du precis som hunden lär dig mer om du har roligt under tiden!

Metoder
Vi jobbar med positiv förstärkning där vi belönar det önskade beteendet,  Detta ger en gladare hund som tycker det är roligt att lyda och samarbeta och ni får en bättre kontakt och relation. Om hunden gör beteenden vi inte önskar tar vi reda på orsaken och arbetar med den.
 
Att använda sig av bestraffningar i inlärning resulterar i att det tar längre tid för hunden att lära sig och hela glädjen med att träna med sin ägare försvinner! Negativitet har en kortare väg till hjärnan än positivitet, vilket gör att hunden inte kommer att kunna ta ägarens beröm om den samtidigt blir tränad med bestraffningar. Negativ association till träning minskar motivation och arbetsvilja.
 
Individanpassat
Hundstegs kurser är individ- och rasanpassade. Vi anpassar träningen efter din hunds förutsättningar. Vi har max 8 deltagare på varje kurs vilket ger bättre kvalité och som hundägare får du ut mer av kursen. Målet är att alla ska bli sedda på kursen och få individuella tips och råd. Hunden är en del av familjen och självklart får alla familjemedlemmar följa med på kursen.

Utbud
Vi vill kunna erbjuda ett brett utbud av kurser och alltid ha något nytt roligt att prova! Att inspirera er att träna vidare och mer med er hund! Vi vill också visa att det finns så mycket mer man kan göra med sin hund än lydnad (även om det är viktigt), och att du ska hitta just det som passar dig och din hund! Tveka inte att rådfråga oss om hjälp att hitta en kurs som passar just er!
 
Utbildad & förebygga
Att utbilda hundägare och förebygga problem lägger vi stor vikt vid. På kurs försöker vi ge er mer än bara moment och övningar, även att lära er hur hunden tänker och fungerar! Lära er läsa er hund och förstå hur ni ska kommunicera på bästa sätt. Verktyg för framtiden!

Hos oss är alla hundar och hundintresserade välkomna!
 

Vår instruktör i Åre och Järpen heter Michelle Ohlsson och henne når ni via telefon 073-84 18 249 samt mail michelle@hundsteg.se

ANmäl dig till kurs

Här kan du anmäla dig till kurs hos oss!
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig via vår kontaktsida som du hittar här.

Vi är anslutna till branchorganisationen "Professionella Hundtränare" som kvalitetsäkrar att du som hundägare får en utbildad och kunnig hundinstruktör. Läs mer här.

Aktuella kurser i Åre och Järpen

Valp/Grundkurs.                 Start 11 oktober
Här lär vi oss grunderna i hur inlärning fungerar och hur vi får en bra vardag tillsammans. Vi tränar på inkallning, gå fint i koppel, kontakt, relation, förbud med mycket mera. 

Kursdatum:
Onsdag 11/10, onsdag 25/10, onsdag 1/11, tisdag 7/11 samt onsdag 15/11
Kl. 17.30 - 18.30 Åre

1190 kr. 5 tillfällen


Slyngelkurs                        Start 25 oktober 
Kursen för alla unghundar där ute. Unghundsperioden kan vara nog så utmanande med ett hormonstint busfrö men som också plötsligt slutar lyssna och tycks ha glömt vad han/hon lärt sig som valp.
På den här kursen pratar vi om vad man ska tänka på med en unghund och går igenom passande övningar som ligger rätt i tiden för hundens utveckling.


Kursdatum:
Onsdag 25/10, onsdag 1/11 samt tisdag 7/11
Kl. 18.45-19.45 Åre

890 kr. 3 tillfällen


Träna mera                           Start 22 november
Kan din hund vardagslydnaden som sitt, ligg, förbud, inkallning m.m. men du vill finslipa och träna mera?
Då är det här kursen för dig!. Vi lägger in störningar anpassade till din hund så ni kan utvecklas och bli ännu bättre.  Allt genom roliga och lagom utmanande övningar i grupp och som du kan träna hemma.


Tillfälle 1 Tema: Inkallning
Tillfälle 2 Tema: Följsamhet
Tillfälle 3 Tema: Stadga och fokus
Tillfälle 4 Tema: Spel och lekar

Kursdatum:
Onsdag 22/11, tisdag 28/11, 5/12 samt 12/12
17.30-18.30 Åre

1000 kr. 4 tillfällen
Möjlighet att enbart delta på enstaka tillfällen (250 kr/st)


Självförtroendekurs        Start 26 oktober  
Har din hund dåligt självförtroende? Kanske är han/hon lite försiktigt av sig och skulle må gott av att tro lite mer på sig själv. På den här kursen kommer vi att ”boosta” din hunds självförtroende. Att se sin hund växa och bli mera trygg är en av de bästa känslorna vi som hundägare kan uppleva.

Kursdatum:
Tors 26/10 samt 2/11
18.00-19.00 Åre

600 kr. 2 tillfällen


Hundmöteskurs          Start 28 november  
Tycker du att det är svårt med hundmöten? Vi hjälper dig hitta rätt metod för din hund och coachar er för att lyckas med hundmötesträningen.

Kursdatum:
Tisdag 28/11 samt 12/12
18.45-19.45 Åre

700 kr. 2 tillfällen


Föreläsning Nyår - ljudräsla      29 November
Är din hund ljudrädd och nyårshelgen kommer med negativa känslor för både din hund och dig? Här är en föreläsning om ljudrädsla med inriktning nyår. Hur fungerar egentligen rädsla, hur kan vi jobba långsiktigt för att minska den, vad kan vi göra i stunden och hur kan vi förebyggande att problemet uppstår. 

Kursdatum:
29 November 18.00-20.00
280 kr.


Klickerkurs - Grund        Start 9 november
Är du nyfiken på klicker? En väldigt rolig kurs som garanterar en trött och nöjd hund. Med klickerträning lär vi hunden att tänka själv och vara kreativ, vi kan också bli bättre i vår tajming att belöna rätt beteende. 
Det är roligare och enklare än du tror!
Ingen förkunskap krävs. Klicker och annat kursmaterial ingår 


Vi jobbar i små grupper med mycket praktisk träning och coaching. Max 6 deltagare. 

Kursdatum (preliminära)
9/11, 16/11, 23/11 samt 7/12
17.30-18.30 i Såå

1190 kr. 4 tillfällen


Klickerkurs - fortsättning   Start 9 november
Vill du bli ännu bättre på klickerträning? Behöver du lite ny inspiration? Vi tar klickerträningen till nästa nivå så både vi och hundarna kan utvecklas. Vi lägger fokus på cleantraining, lär oss mer om baklängeskedjning och att skriva träningsplaner.

Vi jobbar i små grupper med mycket praktisk träning och coaching. Max 6 deltagare. 

Kursdatum (preliminära)
9/11, 16/11, 23/11 samt 7/12
18.45-19.45 i Såå

1190 kr. 4 tillfällen


Kommande kursstarter             2017-2018 
Dogparkour
Spår (person, vilt)
Rallylydnad

Intresseanmälan tas emot via formulär eller mail.

Kommande föreläsningar 2017-2018
Rädsla 
Ensamhetsproblem 
Hundens vardag 
Stress 
Aggression 

Anmälan tas emot via formulär eller mail.


Privatträning
Du kan förstår också boka privaträning med egen instruktör. Kanske vill du ha hjälp med koppelträning, inkallning, hälsande eller lära dig något nytt som klickerträning, rallylydnad, spår m.m.

500 kr/timme


Åre Dogchallenge 2017
Missa inte en rolig och spännande dag tillsammans med hunden och hela familjen!