kurser & träning

Vi vill utbilda dig till att bli proffs på din hund! Oavsett om du vill få till en bra vardagslydnad eller skörda framgångar inom tävlingsvärlden.

Vi tror på utbildning, kunskap är framgång.  Vi vill utbilda dig att själv bli proffs på din hund, att känna till och förstå hur din hund fungerar är nyckeln till en harmonisk hund och fungerande relation  mellan er. Hos oss kan du få viktiga pusselbitar, kom och lär dig mer!

Inspiration att gå kurs!
Att gå kurs med sin hund ska enligt oss ha flera funktioner, grunden är naturligtvis att lära er hund nya övningar och förbättra vardags beteenden, men även att motivera, inspirera och utveckla er!

Att ha roligt tillsammans med sin hund är bland det viktigaste för att få en fungerade relation er mellan, och att gå kurs ska vara roligt! Du precis som hunden lär dig mer om du har roligt under tiden!

Metoder
Vi jobbar med positiv förstärkning där vi belönar det önskade beteendet,  Detta ger en gladare hund som tycker det är roligt att lyda och samarbeta och ni får en bättre kontakt och relation. Om hunden gör beteenden vi inte önskar tar vi reda på orsaken och arbetar med den.
 
Att använda sig av bestraffningar i inlärning resulterar i att det tar längre tid för hunden att lära sig och hela glädjen med att träna med sin ägare försvinner! Negativitet har en kortare väg till hjärnan än positivitet, vilket gör att hunden inte kommer att kunna ta ägarens beröm om den samtidigt blir tränad med bestraffningar. Negativ association till träning minskar motivation och arbetsvilja.
 
Individanpassat
Hundstegs kurser är individ- och rasanpassade. Vi anpassar träningen efter din hunds förutsättningar. Vi har max 8 deltagare på varje kurs vilket ger bättre kvalité och som hundägare får du ut mer av kursen. Målet är att alla ska bli sedda på kursen och få individuella tips och råd. Hunden är en del av familjen och självklart får alla familjemedlemmar följa med på kursen.

Utbud
Vi vill kunna erbjuda ett brett utbud av kurser och alltid ha något nytt roligt att prova! Att inspirera er att träna vidare och mer med er hund! Vi vill också visa att det finns så mycket mer man kan göra med sin hund än lydnad (även om det är viktigt), och att du ska hitta just det som passar dig och din hund! Tveka inte att rådfråga oss om hjälp att hitta en kurs som passar just er!
 
Utbildad & förebygga
Att utbilda hundägare och förebygga problem lägger vi stor vikt vid. På kurs försöker vi ge er mer än bara moment och övningar, även att lära er hur hunden tänker och fungerar! Lära er läsa er hund och förstå hur ni ska kommunicera på bästa sätt. Verktyg för framtiden!

Hos oss är alla hundar och hundintresserade välkomna!

 

Vår instruktör i Åre och Järpen heter Michelle Ohlsson och henne når ni via telefon 073-84 18 249 samt mail michelle@hundsteg.se

ANmäl dig till kurs

Här kan du anmäla dig till kurs hos oss!
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig via vår kontaktsida som du
hittar här.
Anmälan är bindande och när du skickar in anmälan godkänner ni anmälningsvillkoren.

Anmälningsvillkor
Anmälan är bindanden. Du kan ångra din anmälan fram till 7 dagar innan kursstart. Efter det är du skyldig att betala för hela kursen såvida inte ett veterinärsintyg kan uppvisas som förhindrar deltagande. 

GDPR
Vid anmälan godkänner ni att vi behåller era kontaktuppgifter i vår kundregister. Om du önskar att dessa raderas efter kursens avslut hör av dig så ordnar vi det.

Aktuella kurser i Åre och Järpen

Föreläsning Aktivering & Berikning       2 maj
Hur tillgodoser man bäst hundens behov? Vad är lagom stimulans och vilken form av stimulans är att föredra?
Berikning är ofta ett relativt enkelt sätt att tillgodose hundens beteendebehov och göra han/hon nöjd och tillfreds. Genom berikning kan man också både förebygga och hjälpa problembeteenden. 
Men framförallt så höjer vi livskvalitén för våra fyrfota vänner. 


En kväll där vi pratar om att hitta balansen i vardagens aktivteter och vad för typ av stimulans som passar vår ras/individ bäst. 

Kursdatum:
2 maj
18.00-20.00
300 kr

Personspår (aktivering)       14 maj 2019
Våra hundar är experter på dofter och har ett stort behov av att få använda nosen. Att lära hunden personspår är både en rolig aktivitet för hunden så väl som för hundägaren. Och det är enklare än vad många tror!
Den här kvällen får du lära dig hur du på ett enkelt sätt lägger personspår. Kursen innehåller både teori och praktik. 

500 kr. 1 tillfälle.
Tisdag 14 maj.
18.00 - ca 20.00 i Duved.


Valp/Grundkurs.                      22 maj 2019
Här lär vi oss grunderna i hur inlärning fungerar och hur vi får en bra vardag tillsammans. Vi tränar på inkallning, gå fint i koppel, kontakt, relation, förbud med mycket mera.  Vi går igenom många bra övningar att träna på för att få en bra fungerande vardag tillsammans.

1190 kr. 5 tillfällen.

Kursdatum: Onsdag 22 maj, 29 maj, 5 juni, 12 juni samt 19 juni.

Tid och plats: 17.30-18.30 i ÅreDogparkour                                 22 maj 2019
En kul träning som stärker hunden både mentalt och fysiskt. 
I dogparkour använder man sin befintliga omgivning för att utföra olika typer av övningar. Syftet är att stärka hela kroppen, bygga självförtroende, jobba på självkontroll och du får bättre kontakt och följsamhet på köpet. 

Perfekt träning för ivriga och osäkra hundar men en sysselsättning som passar de flesta.

På kursen lärs olika dogparkourövningar ut och vi lägger vikt på att träna säkert. 
Vi lär in de olika momenten och tar gemensamma parkourspromenader i byn och skogen.


1500 kr. 4 tillfällen.
Kursdatum: Ons 22 maj, 29 maj, 5 juni, samt 12 juni.

Tid och plats 18.45 - 19.45 Åre med omnejd.

Föreläsning Ensamhetsträning       23 maj
Ensamhetsproblematik är ett vanligt problem bland hundägare. Den här kvällen så pratar vi om hur man lägger upp en hållbar och lyckad ensamhetsträning. Vi delar med oss av tips för att lyckas och du får med dig en stegvis plan för hur du kan lägga upp din träning.
Föreläsningen passar både nyblivna valpägare så som ägare till vuxna hundar med problematik. 


Kursdatum:
23 maj
18.00-20.00
300 kr


Upplevelseklubben                         30 maj 2019
30 maj kör vi igång med Äventysklubben, små och stora äventyr som kommer ge dig både sinnesro och glädjerus. Förvänta dig de oväntade, kom med ett öppet och äventyrligt sinne, så tar vi hand om resten! 
Under fyra träffar gör vi toppturer, utforskar grottor och både vårt eget och hundens inre.

Vi knyter ihop allt vi gör med hälsosam fika och nyttiga drycker. Skapar en helhet och upplevelser som kommer ge er ringar på vattnet i er vardag framöver!


Läs mer och anmäl dig här!


Rallylydnad (aktivering)                 20 juni 2019
I Rallylydnad är det samarbetet som står i fokus. TIllsammans ska hunden och föraren gå en bana och utförma momenten som står på skyltarna. 
Momenten bygger på kontakt, följsamhet och grundlydnad. 
På kursen går vi igenom nybörjar skyltarna och tränar tillsammans. 

Ett kul sätt att finslipa på vardagslydnaden. 

1400 kr. 4 tillfällen.

Kursdatum: 20 juni, 25 juni, 27 juni samt 2 juli

Tid och plats: 17.30-18.30 i Åre

Kommande kursstarter  2019
Klickerkurs
Kloklippningskurs
Koppelträning
Dogparkour fortsättning

Intresseanmälan tas emot via formulär eller mail.

Kommande föreläsningar 2019
Rädsla 
Hundens vardag 
Stress 
Aggression 

Anmälan tas emot via formulär eller mail.


Privatträning
Du kan förstås också boka privaträning med egen instruktör. Kanske vill du ha hjälp med koppelträning, inkallning, hälsande eller lära dig något nytt som klickerträning, rallylydnad, spår m.m.

500 kr/timme