kurser & träning

Vi vill utbilda dig till att bli proffs på din hund! Oavsett om du vill få till en bra vardagslydnad eller skörda framgångar inom tävlingsvärlden.

Vi tror på utbildning, kunskap är framgång.  Vi vill utbilda dig att själv bli proffs på din hund, att känna till och förstå hur din hund fungerar är nyckeln till en harmonisk hund och fungerande relation  mellan er. Hos oss kan du få viktiga pusselbitar, kom och lär dig mer!

Inspiration att gå kurs!
Att gå kurs med sin hund ska enligt oss ha flera funktioner, grunden är naturligtvis att lära er hund nya övningar och förbättra vardags beteenden, men även att motivera, inspirera och utveckla er!

Att ha roligt tillsammans med sin hund är bland det viktigaste för att få en fungerade relation er mellan, och att gå kurs ska vara roligt! Du precis som hunden lär dig mer om du har roligt under tiden!

Metoder
Vi jobbar med positiv förstärkning där vi belönar det önskade beteendet,  Detta ger en gladare hund som tycker det är roligt att lyda och samarbeta och ni får en bättre kontakt och relation. Om hunden gör beteenden vi inte önskar tar vi reda på orsaken och arbetar med den.
 
Att använda sig av bestraffningar i inlärning resulterar i att det tar längre tid för hunden att lära sig och hela glädjen med att träna med sin ägare försvinner! Negativitet har en kortare väg till hjärnan än positivitet, vilket gör att hunden inte kommer att kunna ta ägarens beröm om den samtidigt blir tränad med bestraffningar. Negativ association till träning minskar motivation och arbetsvilja.
 
Individanpassat
Hundstegs kurser är individ- och rasanpassade. Vi anpassar träningen efter din hunds förutsättningar. Vi har max 8 deltagare på varje kurs vilket ger bättre kvalité och som hundägare får du ut mer av kursen. Målet är att alla ska bli sedda på kursen och få individuella tips och råd. Hunden är en del av familjen och självklart får alla familjemedlemmar följa med på kursen.

Utbud
Vi vill kunna erbjuda ett brett utbud av kurser och alltid ha något nytt roligt att prova! Att inspirera er att träna vidare och mer med er hund! Vi vill också visa att det finns så mycket mer man kan göra med sin hund än lydnad (även om det är viktigt), och att du ska hitta just det som passar dig och din hund! Tveka inte att rådfråga oss om hjälp att hitta en kurs som passar just er!
 
Utbildad & förebygga
Att utbilda hundägare och förebygga problem lägger vi stor vikt vid. På kurs försöker vi ge er mer än bara moment och övningar, även att lära er hur hunden tänker och fungerar! Lära er läsa er hund och förstå hur ni ska kommunicera på bästa sätt. Verktyg för framtiden!

Hos oss är alla hundar och hundintresserade välkomna!
 

Vår instruktör i Åre och Järpen heter Michelle Ohlsson och henne når ni via telefon 073-84 18 249 samt mail michelle@hundsteg.se

ANmäl dig till kurs

Här kan du anmäla dig till kurs hos oss!
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig via vår kontaktsida som du hittar här.

Vi är anslutna till branchorganisationen "Professionella Hundtränare" som kvalitetsäkrar att du som hundägare får en utbildad och kunnig hundinstruktör. Läs mer här.

Aktuella kurser i Åre och Järpen

Valp/Grundkurs.           Start 14 februari
Här lär vi oss grunderna i hur inlärning fungerar och hur vi får en bra vardag tillsammans. Vi tränar på inkallning, gå fint i koppel, kontakt, relation, förbud med mycket mera. 

Kursdatum:
17.30. 14 februari
17.30. 21 februari
17.30. 28 februari
17.30. 14 mars
17.30. 21 mars

1190 kr. 5 tillfällen. Åre


Klickerkurs - Grund      Start 28 februari
Är du nyfiken på klicker? En väldigt rolig kurs som garanterar en trött och nöjd hund. Med klickerträning lär vi hunden att tänka själv och vara kreativ, vi kan också bli bättre i vår tajming att belöna rätt beteende. 
Det är roligare och enklare än du tror!
Ingen förkunskap krävs. Klicker och annat kursmaterial ingår 


Vi jobbar i små grupper med mycket praktisk träning och coaching. Max 6 deltagare. 

Kursdatum (preliminära)
18.45 28 februari
18.45 14 mars
17.30. 28 mars
17.30. 4 april

1190 kr. 4 tillfällen


Föreläsning Berikning      1 mars
En kväll där vi pratar om att tillgodose hundens behov. Berikning handlar om relativt enkla sätt att fylla hundens behov. En del berikning passar alla hundar och en del är rasspecifika. Vi tittar på olika rasgrupper och pratar om hur vi kan berika deras liv.
Genom berikning kan man både förebygga och hjälpa problembeteenden. 
Det är en av de bästa gåvorna vi kan ge hundarna. Nöjda, glada och tillfredställda på rätt sätt.


Kursdatum:
1 mars 18.00-20.00
280 kr.


Dogparkour        Start 14 maj
En super kul aktivitet som styrker hunden både fysiskt och mentalt. Ett perfekt inslag att göra på de dagliga promenaderna och kan göras i de flesta miljöer.
I dogparkour tar man tillvara på omgivningen för att utföra övningarna. Syftet är att stärka hela kroppen, bygga självförtroende, jobba på självkontroll och även få bättre kontakt och följsamhet.
Perfekt för ivriga och osäkra hundar men även bara som en kul aktivitet att göra tillsammans.
På kursen lärs olika övningar ut och vi pratar om hur man tränar säkert med mera.
Vi tar oss tid att specifikt träna momenten men tar också gemensamma parkourpromenader i byn.

Kursdatum
18.00. 14 maj 
18.00. 21 maj
18.00. 28 maj
18.00. 4 juni
18.00. 11 juni

1500 kr. 5 tillfällen


Kommande kursstarter  2018 
Spår (person, vilt)
Rallylydnad
Sommarkul
Slyngelkurs

Intresseanmälan tas emot via formulär eller mail.

Kommande föreläsningar 2018
Rädsla 
Ensamhetsproblem 
Hundens vardag 
Stress 
Aggression 

Anmälan tas emot via formulär eller mail.


Privatträning
Du kan förstår också boka privaträning med egen instruktör. Kanske vill du ha hjälp med koppelträning, inkallning, hälsande eller lära dig något nytt som klickerträning, rallylydnad, spår m.m.

500 kr/timme


Åre Dogchallenge 2017
Missa inte en rolig och spännande dag tillsammans med hunden och hela familjen!